TW
0

Conferències a la carta n'és la forma, i la petita història el contingut. Thaïs Fadrique Rubio (Barcelona, 1975) impulsa una interessant proposta cultural de xerrades mitjançant les quals desitja apropar la branca històrica i menys citada al públic en general. Una iniciativa que va dirigida a ajuntaments, escoles o instituts, museus, fundacions o associacions, entre d'altres. "Ofereixo un ampli ventall temàtic en què tracto tot el que té a veure amb els esdeveniments i personatges secundaris de la gran història", explica.

Llicenciada en Història i graduada en Arqueologia per la Universitat de Barcelona, Fadrique versarà les seves ponències sobre les minories, la vida quotidiana i les cultures, que a simple vista sembla que no han tingut tanta repercussió en la Humanitat com els grans fets. "Les activitats tindran elfeedbackcom a comú denominador", senyala. Un mètode de pregunta-resposta que farà més factible la comprensió per part dels espectadors.

"Petita història" s'estrena el proper 27 d'abril en el marc de la programació de Serveis Socials de l'Ajuntament de Ciutadella. Per a l'ocasió Fadrique –col·laboradora habitual delCulturàlia– parlarà sobre la història de la dona. El bloc inaugurat recentment per l'especialista detalla el per què d'aquesta tasca de divulgació i acull els diferents temes com el món del treball, societat i convivència o vida domèstica, entre d'altres. La seva és una ullada per a la recerca dels elements comuns en la diversitat cultural, sense veure la diferència amb desconfiança.

PETITA HISTÒRIA, projecte de divulgació a càrrec de Thaïs Fadrique
petita-historia.blogspot.com
antropologa.arqueologa@gmail.com