TW
0

A la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament d'Alaior, dintre del cicle de Joventuts Musicals amb la col·laboració de l'Obra Social Sa Nostra, el guitarrista Carlos Almoril va oferir el passat diumenge una audició suggeridora, amb músiques molt lluminoses i atractives per l'esmentat instrument de diferents compositors i èpoques.

Almoril va mostrar una acurada escola, combinant, amb elegància i propietat, tècnica i sensibilitat artística en un repertori en el que va resoldre nítidament alguns fragments de virtuosisme evident.

De Johannes Sebastian Bach, i dintre de la ingent producció d'aquest apassionat músic, va tocar un "Preludi, Fugue & Allegro" en mi bemoll major per a llaüt, una preciosa peça en la que una atractiva "fuga" amb el característic contrapunt d'aquest autor, segueix a un "preludi" assossegat i condueix a un "allegro" viu i rioler.

La segona peça. "Introduction et caprice op. 23" de Giulio Regondi és una composició vibrant amb frenètiques escales i arpegis de forta expressivitat, tocant, per acabar la primera part, la coneguda obra de Joaquín Turina, "Sevillana" partitura plena de color i referències a la música d'Andalusia d'arrels morisques.

A la segona part una bella "Sonata" de Manuel García Ponce la número III mostra la música de principis del segle XX amb puntejats vistosos i de varietat tímbrica, exponents dels estils canviants amb la difusió de la música

Amb un "Andante" líric i evocador, i un lluminós "Allegro" de Francisco Tàrrega, l'il·lustre guitarrista i compositor espanyol per aquest instrument, tocà la seva popular i bella peça "Recuerdos de la Alhambra", obra genial i evocadora.

Acabà el concert amb una "Sonata para guitarra op 47" de Alberto Ginastera en la que s'ofereix una visió esplèndida de la música del seu país, Argentina, una melòdica composició plena de acaronant sonoritat.

Com a bis, corresponent als llargs aplaudiments del nombrós públic va interpretar una peça de Daniel Fortea.