El batle Francesc Ametller i la regidora Regina Sintes, acompanyats d’alguns restauradors | Gemma Andreu

TW
2

El Recinte Firal des Mercadal acollirà el pròxims dissabte 15 i diumenge 16, de 12 a 17 hores, la I Gastro-Cita amb Maonesa, un esdeveniment gastronòmic organitzat per l'Ajuntament des Mercadal i l'empresa del sector alimentari Kewpie Corporation.

La primera edició de la Gastro-Cita amb Maonesa compta amb la participació de 12 establiments, com són Es Molí des Racó, The Tapas, Restaurant N'Aguedet, Sa Vinoteca, Mesón Galicia, La Fábrica de Farry, El Paladar, Ca'n Berto, Hotel Rural Binigaus Vell, Tot Arrossos, Ca n'Olga i Panaderia Pedro, a més de la col·laboració de Fra Roger i Gin Xoriguer.

La mostra gastronòmica permetrà als assistents assaborir vuit plats i tres postres, amb la corresponent beguda, per un preu de 13 euros, que en el cas de les persones jubilades és de 10 euros.

Per la seva part, el cuiner professional i investigador de la gastronomia, Pep Pelfort, oferirà el dissabte, a les 13 hores, una xerrada sobre «La salsa maonesa a través de la història».

Posteriorment, es celebrarà una ball amenizat amb música en viu adreçat als diferents clubs de jubilats de l'Illa que, a més, de provar els plats i postres a un preu més econòmic tindran l'ocasió de gaudir d'una estona d'esbarjo.


Unió

El batle des Mercadal, Francesc Ametller, va subratllar ahir, durant la presentació oficial de la cita gastronòmica, que aquesta primera mostra possibilita la unió entre dos països -Espanya i Japó- i dues ciutats -Es Mercadal i Tòquio-, després dels contactes establerts fa uns mesos entre l'Ajuntament i l'empresa japonesa Kewpie Corporation. Donat que el dissabte hi haurà més presència de jubilats, Ametller va aconsellar que el públic en general hi vagi el diumenge.

Per la seva part, la regidora de Fires i Mercats, Regina Sintes, va assenyalar que, després d'uns anys de no celebrar-se les jornades gastronòmiques, l'Ajuntament havia decidit encetar una nova etapa amb aquesta primera edició amb el protagonisme de la sala maonesa. Sintes també va subratllar la necessitat de posar en valor els productes menorquins.