Cuiners. Alguns dels professionals participants van mostrar ahir els plats que oferiran aquest cap de setmana as Mercadal | Sergi Garcia

TW
8

El Recinte Firal des Mercadal acollirà aquest cap de setmana la segona Gastro-cita amb maonesa, en què participen onze establiments de restauració de l'Illa, a més d'un cuiner japonès.

L' activitat està organitzada per l'Ajuntament i Kewpie, el fabricant de salses més importat d'Àsia, que torna a venir a l'Illa que visita des de fa prop de trenta anys atreta pel fet que és l'origen de la maonesa, una salsa molt consumida al Japó on bona part de la seva gastronomia es basa en la cuina de peix. En aquesta ocasió una delegació de deu professionals del Japó de gira per Europa visitaran a productors locals de l'Illa.


Degustació

La mostra es celebra dissabte i diumenge, però el divendres es farà, a les 20 hores, un acte inaugural a la Plaça Pere Camps en què hi haurà una degustació de tres-centes racions del plat que va presentar Ca n'Aguedet l'any passat i que va ser guanyador de l'edició. Els interessats en participar en aquest tast tenen que demanar a l'Ajuntament un ticket.

En la presentació de la segona edició d'aquesta gastro-cita, la regidora de Fires i Mercats des Mercadal, Regina Sintes, va destacar com a novetat la introducció d'un menú infantil que al preu de vuit euros oferirà un perrito pagès, patates braves i brownie de plàtan. A més d'aquest menú per a menors de fins a catorze anys dissenyat amb criteris nutricionals saludables els més petits tindran activitats d'entreteniment. Pel que fa als majors, per un preu de quinze euros podran triar una selecció de plats amb maonesa, més postre i beguda.