Matías Quetglas, a la presentació d’ahir de la seva obra a l’Ajuntament de Maó. | Javier Coll

TW
15

El prestigiós artista menorquí, reconegut a nivel internacional, Matías Quetglas (Ciutadella, 1946) és l'autor del cartell oficial de les festes de la Mare de Déu de Gràcia d'enguany, que s'ha presentat a l'Ajuntament de Maó. Segons les paraules que ha pronunciat el regidor Héctor Pons, l'autor «ha volgut posar en valor el que representa el paper de la dona a la qualcada dins les festes de Gràcia».

El mateix Matías Quetglas ha explicat que la seva intenció amb el cartell ha estat «representar les festes de Maó, que tenen certes peculiaritats respecte a les de Ciutadella». D'aquesta manera ha creat un il·lustració en què «he plasmat la lluminositat i l'alegria que representen les festes de cavalls a Menorca». Ha optat per un cavall blanc per evitar que predominés massa el negre habitual en aquests animals «dins un cartell que ha de ser festiu, són unes festes antigues, en què anaven molt mudats i molt seriosos, i això avui és diferent». Ha detallat que l'ha fet damunt un paper fet a mà «per donar un poc el caràcter de la pintura al fresc, que sol tenir unes petites irregularitats que surten bé al cartell, perquè està molt ben editat».

Noticias relacionadas

Héctor Pons, acompanyat a la presentació per una bona part de la corporació municipal, ha argumentat el perquè de Quetglas a les festes d'enguany, «vam pensar que aquest era el moment idoni perquè té una exposició actualment a Ca n'Oliver, era el context adequat».

Matías Quetglas és a més enguany l'autor de la portada de la revista de festes de «Es Diari».