TW
2

Després de la Convidada, el moment més esperat de les festes és el dels Jocs des Pla. La colcada s'ha dirigit primer al Convent de Santa Clara per a demanar la protecció de les monges.

Cap a les 20.45 començava a sonar la música del jaleo amb els primers caragols. Mentrestant, la gent seguia davallant as Pla fins que pocs minuts després de les 21 hores, s'han comptabilitzat 25.900, quan s'ha decidit impedir l'accés per a raons de seguretat, tot i que després s'ha reobert de nou.

A les 21.15 els genets han començat a córrer per a endevinar l'ensortilla. No ha estat fins al final de la primera tanda que s'ha endevinat l'anella per primer cop. Ha estat el jove Llorenç Pons Taltavull, de 12 anys, amb el seu cavall 'Titanic'.

La segona, a càrrec de Toni Bosch de Son Àngel, amb 82 anys, ha estat el següent en endevinar l'ensortilla a l'inici de la segona tanda. Una tanda amb més encerts, quatre en total. Han estat les de Llorenç Llufriu, i del caixer Pagès de Tramuntana, Pedro Marqués Taltavull, que aquestes festes ha tingut un protagonisme especial amb el seu fill, s'homu d'es Be, en Joan. La cinquena, i sa darrera de la segona tanda, la de n'Ivan Salord de Son Marc.

Noticias relacionadas

A la tercera tanda de s'ensortilla, que ha començat a les 22 hores, el primer en endur-se-la ha estat en Jaume Moll de Son Bou. Després en Toni Moll de Na Marcona ha estat el setè genet que l'ha endevinada.

Amb una hora s'han completat les tres tandes i en total s'han endevinat set ensortilles, les mateixes que l'any passat.

Les carreres de s'ensortilla s'han desenvolupat amb rapidesa i agilitat, amb poques interrupcions, només en el moment en el que s'havia de recol·locar l'anella després de caure, igual que l'any passat. El carrerany s'ha respectat en tot moment, gràcies sobretot a la feina dels voluntaris.

Després i durant una hora, s'han corregut les carreres de rompre les carotes i córrer abraçats, sense incidències greus. Cap a mitjanit, la Colcada ha tornat a pujar cap a l'interior de la ciutat després d'unes quantes voltes de caragol amb la música del jaleo.

Durant els Jocs s'han fet 31 assistències en total, més dues que han necessitat ser traslladades al Canal Salat.