L’alliberaments dels mussols s’ha convertit en una festa pels voluntaris del GOB | Sergi Garcia

TW
0

El GOB alliberà aquest dimecres des de dalt del Toro una desena de polls de mussol criats pels voluntaris del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre. Es tracta d'una acció que s'organitza des de fa uns quants anys i vol ser un homenatge als voluntaris que col·laboren amb el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre.

Les aus que ara ja volen amb llibertat pels cels de Menorca són exemplars que en sortir del niu havien caigut i es trobaven en ambients urbans. Fora del seu hàbitat natural estan desprotegits i per això són recollits per la xarxa de voluntaris del grup ecologista.

Recuperació

Aquests col·laboradors van ajudar al Centre de Recuperació a criar aquests pollets i capacitar-los per poder ser totalment independents. Una vegada arriben a un cert grau de creixement són traslladats a l'hospital d'animals, ubicat a Lithica, on són tancats en grans gàbies on aprenen a volar i a caçar. Quan ja recuperen aquestes activitats podran tornar de nou a la llibertat. Per tal de ser identificats els polls són prèviament anellats.

Els mussols no són les úniques aus que en néixer poden anar a parar en ambients urbans. També és freqüent que els hi passi a altres espècies comunes a Menorca com els xorics o els pardals, segons explica el biòleg i membre del GOB Tòfol Mascaró.

El Centre de Recuperació funciona gràcies al conveni del GOB amb el Cofib, entitat que coordinada la recuperació de la fauna silvestre a les Illes Balears. Està finançat també pels ajuntaments des Mercadal, Maó, Ciutadella, Ferreries i Sant Lluís i el Consell de Menorca. També compta amb l'ajut dels col·laboradors o de persones que aporten donatius.