Francesc Mauri pronuncià un pregó emotiu en el qual demostrà l’estima cap al poble. | Josep Bagur

TW
0

El pregó de Sant Cristòfol a càrrec de Francesc Mauri va ser molt emotiu, amb molts de sentiments de tendresa, i admiració cap as Migjorn Gran. Ahir vespre es va apreciar l'estima que el meteoròleg català transmet per Es Migjorn Gran. Gairebé tots els vesins del poble migjorner van assistir al pregó de Sant Cristòfol 2018 i molts d'ells s'hi van descobrir en les paraules del televisiu home del temps.

Agraïments als vesins

Francesc Mauri va ser el protagonista d'aquest esdeveniment. Va iniciar el pregó contant una mica de la història del poble des Migjorn, els anys de lluita del segle XIX i a principis del segle XX a partir d'una ermita i poques cases.

Noticias relacionadas

Encara que no va deixar ningú al darrera, va explicar amb detall la història d'ell i la seva família quan van arribar a Menorca i com es van integrar as Migjorn Gran. Contava que en arribar, segons ell, «al millor poble de l'Illa», passejaven pels carrers del centre i els fillets i les filletes jugaven sols pel carrer. Van apreciar com les cases estaven obertes i tothom es coneixia i conversava. Recorda l'aire fresc i net de la tramuntana d'aquell setembre que van arribar. Fins i tot va donar un gran reconeixement a la gastronomia que es pot assaborir en aquest poble. No deixava d'agrair contínuament el que han fet els veïns del poble per tots els membres de la seva família al llarg d'aquests anys que han estat per la terra menorquina.

Després de tots els agraïments va descriure als migjorners com a persones molt pròximes, «et donen el seu abric, una calidesa humana». Va descriure es Migjorn Gran com una república independent i va prosseguir el pregó amb unes quantes rialles. Va emfatitzar-lo com a «poble potent», sempre parlant des del punt de vista cultural, per la dedicació musical que els caracteritza: «en aquest poble la música ho inunda tot». Seguidament va descriure les entitats del poble amb gran afecte, dient que són entitats, amb un bon nombre de migjorners i migjorneres que donen sentit al bategar diari del poble». Mauri no es deixà ni el metge més famós ni els grans anònims del poble, «jardiners, pagesos, lampistes, mestres d'obres, pintors, fusters, autònoms, transportistes, persones dedicades a s'hostaleria, botigues... que sou el pilar d'aquest poble».

L'acte va finalitzar amb la previsió del temps per les festes de Sant Cristòfol: «Fronts que penetren cap al sud, de vegades cap al nord i precipitacions finals per a les quals convé agafar l'impermeable». Bones festes!