Organitzadors i representants de l’associació, a la trobada, convertida en una gran festa | Sergi Garcia

TW
2

Són 24 hores de marató solidària a la piscina municipal des Mercadal destinada a Aspanob, associació de pares i mares de nens i nenes amb càncer de Balears. Aquest cap de setmana es celebra la 15 edició, i va ser Tita Llorens, que ha fet història nedant des de Xàbia (Alacant) fins a Eivissa, qui puntual aquest divendres a les 17 hores va fer el primer relleu. I amb un missatge clar als nens i joves supervivents: «Mai s'ha de deixar de lluitar». La nedadora va ser la primera a tirar-se en aquesta piscina per la qual passaran uns 160 participants individuals, més un bon nombre de grups i en fragments de cinc minuts.

Diferents personalitats, regidors i consellers estan convidats a fer carrers d'anada i tornada. L'any passat es varen fer 60.000 metres i es va recaptar prop de 7.000 euros. Aquest any, participen com sponsors unes 170 institucions, més les aportacions, sempre voluntàries, de la gent que fa la marató o va a la gran festa en què es converteix. L'organitza el Club Piscina Es Mercadal i l'Ajuntament i té tot un programa d'activitats complementàries: berenar de xocolati i coca a les cinc del matí o festa de s'escuma a migdia. Per als organitzadors també és tota una marató, però que compensa, diuen.

Qui va mostrar la satisfacció va ser la fundadora i gerent d'Aspanob, Eulàlia Rubio, acompanyada per la representant de l'associació a Menorca, Joana Torres. «Tot és poc per a les famílies de nens i nenes amb càncer», que passen estades de fins un any moltes vegades a Son Espases a Mallorca o a hospitals de Barcelona. El darrer relleu, a les 16.55 hores, el faran els nens i joves supervivents de càncer de Balears. «Amb força s'aconsegueix qualsevol cosa», va dir en Borja (19 anys), un dels seus representants.