José Riudavets, la regidora Regina Sintes i Tòfol Gomila | Javier Coll

TW
1

La Fira de sa Perdiu de Menorca, que arriba a la seva 32ª edició, torna aquest cap de setmana del 9 i 10 de febrer al Recinte Firal des Mercadal. I ho fa amb unes quantes novetats, que aquest dimarts van ser presentades per part de José Riudavets i Tòfol Gomila de la Societat de Perdigoters de Menorca i per la regidora de l’Ajuntament des Mercadal Regina Sintes.

Una d’aquestes serà la inauguració d’unes cinc màquines diferents de recorreguts de caça, que ha finançat el Consell de Menorca per a la delegació de Caça a l’Illa i que s’estrenaran en la primera de les activitats de la Fira, aquest dissabte dia 9 a les 9 hores i durant el matí, amb una tirada a posta per a l’ocasió. Aquestes màquines portàtils amollen plats que simulen diferents animals de caça, tractant-se d’endevinar-los amb la tirada.

També, entre les novetats, el dissabte però a les 19.30 hores, Jesús Nadal presentarà l’estudi sobre la situació actual de la perdiu de Menorca que ha patrocinat el Consell. Açò serà després dels tallers de cuina, amb degustació final, que oferirà Miquel Mariano amb receptes per conèixer l’aprofitament de la caça.

Durant els dos dies de la Fira, amb la participació de cinc restaurants, l’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants ha organitzat les Jornades Gastronòmiques de sa Perdiu. Mentre que a les 14 hores del diumenge, després del lliurament de trofeus, es podrà dinar per 6 euros al mateix bar del Recinte, a base de paella i postres (beguda a part).