Un dels detalls és que aquesta Àvia Corema duu un mòbil, a la butxaca, per estar sempre localitzada | J.M.M.

TW
3

Amb una cara picarona (de múrria), decidida i en moviment, com si els seus set peus es bateguin i vagi directa cap a torrar, amb el setrill i unes graelles a una mà i amb un cistell amb pinxes i bacallà a l’altra.

Així és s’Àvia Corema que ha creat enguany l’artista José «Pito» Bosch perquè, amb la col·laboració d’Argos, sigui repartit de forma gratuïta amb «Es Diari» del proper dimecres 20 de febrer, seguint la tradició del període de restriccions de la Quaresma que comença després dels excessos del Carnaval.

Amb mòbil a la butxaca

Si bé tot d’una l’havia creada fent-se una selfie (autofoto), després José «Pito» Bosch Bosch (Ciutadella, 1947), que l’any passat va ser l’autor també de les carotes de les festes de Sant Joan de Ciutadella, va optar per fer-ne una de bastant tradicional, tot i que també amb un toc de modernitat. Va veure que fent-se una selfie, amb el mòbil a una mà, hi havia l’altra mà que anava molt carregada, decidint que anés en aquest sentit més compensada. Ara bé, el mòbil s’hi va quedar, perquè el duu dins la butxaca, per estar localitzada pel que pugui passar. La cara, amb cabells estirats i amb monyo, li recorda la seva pròpia àvia, que duia els cabells llargs així.

Provenint com ve professionalment del món de les sabates (treballava de patronista de calçat), als set peus de s’Àvia Corema hi ha posat altres set tipus tradicionals de sabates, amb l’avarca davant de tot però també amb una esportiva, una sandàlia o una boteta entre d’altres.

A l’artista, l’encàrrec d’«Es Diari» i Argos per fer aquesta Àvia Corema li ha fet «molta il·lusió», recordant-li temps de fa més d’una trentena d’anys endarrere, quan dibuixava aquest personatge tradicional per a les seves filles.