La presentació del Maó+Flors 2019 va tenir lloc a la plaça de s’Esplanada, en un acte obert al públic | Javier Coll

TW
3

Una nova edició de Maó+Flors és a punt de començar. La d’enguany, que va ser presentada en un acte obert a la plaça de s’Esplanada, se celebrarà entre el dies 13 i 19 de maig. I comptarà, a part de amb més de 40 activitats programades, amb un total de 87 espais i 79 mostradors decorats, que ompliran de flors tota la ciutat gràcies a la participació d’entitats, comerços, hotels d’interior, escoles, gent gran i diferents col·lectius de la població.

Entre les novetats de la decoració destaquen el mandala gegant que es farà dins l’església de Santa Maria, un gran ram que s’instal·larà a la plaça de la Constitució, la pintura tridimensional que l’artista Toni Ortiz crearà al pati del Claustre o els 16 ventalls gegants que les escoles de Maó han decorat per al festival, i que es podran veure a la plaça de s’Esplanada. Els dies de visita per als espais decorats i les instal·lacions seran el dia 18 de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, i el diumenge 19 de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

Entre les novetats de la programació d’enguany, dins la quarantena d’activitats que acollirà la ciutat (incloses vuit exposicions), destaquen els actes d’inauguració de la decoració de la plaça de la Constitució, l’anomenat «Street Day» organitzat pel Casal de Joves, l’activitat «Els secrets de l’aromateràpia» que tindrà lloc al Museu de Menorca, l’exposició de cotxes antics i motos Vespa, el mapa floral de llum que es projectarà a l’església del Carme o el concert d’havaneres del grup Arrels de Menorca, que servirà per tancar el festival.

Durant la presentació, la batlessa Conxa Juanola va assenyalar que Maó+Flors «és un projecte que cada vegada està agafant més embranzida, i que s’ha convertit en un projecte de ciutat i en una manera fantàstica de celebrar la primavera», explicant que «any rere any augmenten els espais, els decorats i les instal·lacions que hi participen».