Trobada santjoanera a les cases de Lloc de Monges Nou

TW
0

Les cases de Lloc de Monges Nou han acollit aquest cap de setmana una trobada santjoanera en la que hi han participat els membres de la Junta de Caixers del bienni, s’Homo des Be i el descarregador, i els dos fabiolers.

Va ser una trobada intensa i emotiva, que va reunir a les famílies dels qui tenen la responsabilitat de la preparació i organització de tots els aspectes relacionats amb els Protocols. Es van concentrar 17 cavalls que aniran a sa qualcada d’enguany.

Pedro Moll Gelabert, l’amo de Monges Nou, caixer pagès de migjorn, i la seva esposa Núria Florit Allès van ser els amfitrions, tota vegada que enguany els correspon posar Es Be que el 16 de juny recorrerà els carrers i places de Ciutadella en la jornada-pròleg que anuncia els dies grans del 23 i 24 de juny.

El caixer capellà, Gerard Villallonga, vicari general de la diòcesi i rector de Sant Francesc de Ciutadella; el caixer senyor, Julio de Olives; el caixer pagès de tramuntana, Pedro Marquès Taltavull; el caixer casat, Martí Faner Marquès; i el caixer fadrí pagès, Joan Bosch Fedelich, van acudir a la convocatòria, junt amb els dos fabiolers, Juanlu Gelabert i Lluís Soler, que repetiran enguany.

Noticias relacionadas

A Lloc de Monges Nou es van trobar amb el missatge, Santi Cortès Moll, de 37 anys, que serà s’Homo des Be, després d’acceptar l’oferiment del caixer pagès de migjorn. Va ser el dia de Sant Esteve quan Pedro Moll Gelabert ho proposà a Santi Cortès i a Damià Moll Taltavull, de 21 anys, missatge de Son Caravinya, que l’ajudarà com a descarregador.

Calendari santjoaner
Els integrants de la Junta de Caixers del bienni 2018-2019, que presideix Julio de Olives, ja han enllestit nombrosos aspectes relacionats amb la bona preparació de la gran festa de Ciutadella.

Entre altres qüestions, el calendari per a la inscripció dels cavallers, amb les visites als llocs de terme que tancaran amb la inscripció dels pagesos jubilats i els que treballen a llocs de fora terme i pertanyen a propietaris de Ciutadella. Finalment, la reunió de tots els cavallers inscrits que es celebrarà el 9 de juny a la casa Sintas, el diumenge anterior al Diumenge des Be. Els germans Sintas Zaforteza cedeixen l’ús de la casa senyorial del carrer Sant Jeroni a Julio de Olives per la agnífica relació d’amistat que mantenen des de fa anys.

Responsabilitat i molta il.lusió
Els caixers són conscients que es preparen per viure el segon any del seu bienni. Tots ho fan amb molta responsabilitat, amb el desig d’una lluïda celebració de tots els actes que depenen de la seva decisió. Des dels replecs fins als Jocs i ses Corregudes des Pla. Ara ja parteixen de l’experiència viscuda el 2018, i tots coincideixen amb el desig de gaudir el màxim de la festa santjoanera.

També, amb molta il.lusió, que comparteixen amb les famílies i els amics més pròxims. Així va quedar de manifest en aquesta trobada al Lloc de Monges Nou, on van comentar els aspectes que cal anar preveure i concretar. Els assistents van comentar també el fet de que enguany «sa capellana» de les festes de Ciutadella, Gerard Villalonga, també serà el caixer capellà de les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó.