El cartell de les festes de Sant Joan 2019

TW
8

Un total de vint-i-tres obres es van presentar al concurs de cartells de Sant Joan del qual va sortir guanyador el de l’artista multidisclipinari ciutadellenc Enric Servera Carreras (1970).

El jurat compost per quinze persones, quatre de les quals no van poder participar, va fer dues votacions. En la primera van quedar vuit obres i en la segona ronda quedaren quatres finalistes.

D’acord amb l’acta de la reunió, a la darrera deliberació del jurat va decidir per majoria de sis vots declarar guanyador el cartell «Ànima satjoanera», obra de Servera, donar-li el premi de 500 euros.

No és la primera vegada que aquest artista guanya el premi del cartell de Sant Joan, ja que ja ho va fer els anys 1998 i 2009. Servera, que actualment fa classes d’experimentació en gravat i fotogravat a l’Escola Traç de Barcelona, ha guanyat a més altres guardons tant de pintura com de fotografia.

Noticias relacionadas

Poesia i imatge

El concurs de poesia i imatge per l’estampa de les festes de Sant Joan va tenir una participació notablement inferior, ja que només es van presentar nou obres, quatre de les quals incomplien les bases i varen ser retirades.

Els vuit membres del jurat van fer una primera votació en la qual van seleccionar dues obres. Finalment van acordar premiar amb 500 euros l’obra presentada amb el lema «Sentits de festa» de la que són autors Marc Florit Gornès (imatge) i Moisés Coll Marquès (poema).

Anteriorment, Moisés Coll Marquès havia guanyat en quatre ocasions el premi de glosa escrita Josep Vivó. Per la seva banda, Marc Florit Gornès va ser el guanyador del concurs de fotografia GOB Menorca 2010.