L'Agrupament Escolta Federico Pareja fa cinquanta anys

TW
0

Són l’agrupament escolta més veterà de Menorca i enguany fan els cinquanta anys. Per celebrar-ho l’Agrupament Escolta Federico Pareja farà una festa aquest dissabte a la plaça de la Catedral.

Molta gent, sobretot de Ciutadella, ha passat pel cau, coneixent i vivint el mètode escolta. En qualsevol cas si no ha passat, coneix bé aquesta associació juvenil transmissora de valors.

Va néixer el 1969 per iniciativa d’Enric Granell (Burriana, Castelló, 1930), en un projecte engegat junt amb un grup d’antics alumnes salesians al qual li van posar el nom de Federico Pareja en honor a l’instaurador del Col·legi Salesià a Ciutadella.

Les primeres promeses escoltes van tenir lloc l’1 de juny de 1969, i el primer campament es va fer a Macarella amb 24 Llops. Va ser l’inici d’una llarga història que arriba fins avui quan són dotze caps i prop de quaranta al·lots i al·lotes, distribuïts en tres unitats.

Valors

Aquests cinquanta anys l’agrupament s’ha localitzat gairebé arreu de Ciutadella. Això ha suposat sempre un repte perquè requereix més esforç per part de les famílies i dels i les caps a l’hora de mantenir el creixement del grup.

Aina Molina, actual cap de l’Agrupament, admet que aquests canvis constants perjudiquen la continuïtat dels seus membres. Nascuda a Mallorca va entrar als escoltes amb sis anys i en arribar a Menorca es va reenganxar de manera que ja porta vint d’escoltisme.

«Per nosaltres és molt importat l’educació en els valors de l’ecologisme , la democràcia i la llibertat. Creem grups basats en la confiança entre els seus membres», afirma Molina.

Actualment tenen la seu al carrer Rossinyol. La majoria dels caps són dones (déu de dotze) i també hi ha una clara majoria d’al·lotes entre els seus membres.

L’agrupament ciutadellenc és també l’impulsor a l’Illa de la Diada del Pensament, un acte que es fa cada any a tot el món per a commemorar la mort del fundador del moviment, Sir Robert Baden Powell.

La festa de celebració d’aquest dissabte a la plaça de la Catedral començarà a les 19 hores amb un ball de fandango a càrrec del grup Tramuntana. Seguirà Menorca Lindy Hoop que farà una masterclass i un espectacle. I acabarà la festa amb la música del grup Feeling. Es dona la circumstància que els tres grups que actuen són de gent que ha passat per l’agrupament.

Hi haurà també servei de bar i venda de bosses i samarretes amb el lema: «No puc, tenc cau».