TW
13

Aquest diumenge, Dia des Be, serà un dia intens per a la Comitiva des Be. Es preveu que s’homo des Be, Santi Cortès, i el seu ajudant, Damià Moll, arribin a cal caixer casat d’aquest bienni, Martí Faner, al carrer Sant Antoni Maria Claret nombre 83, devers les 22 hores aproximadament, on hi tindrà lloc la tradicional Beguda i la primera penjada de la bandera, a mans de la seva dona, Lina Bagur. Abans, però, la Comitiva haurà de realitzar un total de 110 visites (set més que el passat 2018), amb tres sentits tocs de dol i un gruix de 58 posades dels pagesos, a més del caixer fadrí, Joan Bosch, i els dos caixers pagesos, Pedro Moll de migjorn i Pedro Marquès de tramuntana.

Noticias relacionadas

Ja fa més de quaranta anys que les visites de l’anyell de les festes estan restringides bàsicament al casc antic de Ciutadella, que és on es concentren la majoria de posades de pagesos, caixers, antics caixers senyors, institucions públiques, associacions i compromisos. Només se surt de la Contramurada i Sa Muradeta en casos de caixers, com el casat o pagès de tramuntana, i alguna visita puntual.

Pel que fa als tocs de dol d’enguany, amb tres de prevists, el primer serà a ca n’Squella i es produirà de bon matí, quasi després de la visita tradicional de cal bisbe, una de les primeres de la Comitiva des Be; toc de dol per la mort, el desembre passat, de Consuelo Duque de Estrada Martorell. Quant al toc de dol de ca n’Olivar, es durà a terme poc abans d’anar al «Foc i Fum» de Calós. Finalment, el de l’amo en Diego de s’Aranjassa, al carrer Alfons XIII, serà la segona de darrera visita abans d’anar a cal caixer casat. El repte, esser damunt les 22 hores a cal caixer casat.