Passacarrers amb canyes i carotes pel centre de Ciutadella | J. Juanico

TW
2

Ciutadella compta les hores que falten per a les 2 del migdia, l'hora que marca l'inici oficial de les festes de Sant Joan. Durant tot el matí, families i grups d'amics ultimen els darrers preparatius i es troben per berenar amb taules al carrer, i música. L'arena ja està estesa als carrers del centre i segueixen arribant els visitants.

Noticias relacionadas

La nit dels festers ha estat llarga, però a les 6.15 del matí ja hi havia gent davant cal caixer casat a l'espera que na Lina Bagur, la seva dona, tregui la bandera de les festes al balcó per darrera vegada, abans d'entregar-la al caixer fadrí avui.

L'animació a primera hora es concentra als voltants del Molí des Comte i la plaça de ses Palmeres. La tradició del julivert continua present, tot i que des de fa uns anys no surt en Sebastià Moll, l'amo del julivert, sinó que l'ha continuada n'Esteve Mercadal Barceló des d'una de les finestres del Casino 17 de Gener. Cap a les 8.30, n'Esteve ha fet sonar el tambor i fabiol, i després d'anunciar que «Ciutadella, el sol balla i el julivert vola», ha començat a tirar manadets de julivert a la gent des de la finestra.