TW
0

A les dues del migdia amb el so del primer toc de fabiol s'ha donat inici la festa i començat el primer replec. En Juanlu Gelabert ha fet la primera volta d’avís, abans d’anar a cercar els 112 caixers i cavallers que van participar a la qualcada del dissabte de Sant Joan.

Primer ha anat a cercar el caixer fadrí, Joan Bosch Fedelich, a la seva casa del carrer Sant Jaume. Ha sortit de la seva posada devers les 15 hores, sense la bandera, que seguia custodiada a cas caixer casat. Després arreplegaren el casat i tot seguit els dos caixers pagesos.

Un cop la comitiva començava a agafar forma es va anar completant la qualcada. S'hi han sumat la resta de cavallers, des del més jove, en Llorenç Pons Taltavull, de Torralbet (13 anys) fins el de més edat, en Joan Fedelich Cursach (Torretrencadeta, 80 anys), que el varen agafar també de la seva posada, al carrer Formentera. La qualcada, en la que només faltava el caixer senyor i sa capellana, va anar a la casa del noble per demanar permís per recollir la bandera a cas caixer casat.

Noticias relacionadas

Feia una bona estona que el voltant de la posada del caixer casat, en Martí Faner, el carrer Sant Antoni Maria Claret, 83, una gran gernació esperava el moment.

La dona del caixer casat, Lina Bagur va onejar la bandera des de la balconada. Tot seguit la baixà al carrer, per entregar el penó al caixer fadrí. Darrera la bandera, que conduïa els cavalls cap a la festa que tenia que esclatar amb el caragol des Born, varen desfilar els caixers i cavallers, tot saludant a la dona del casat. Després, ja devers les cinc i mitja del capvespre la qualcada va anar a recollir primer el caixer senyor, al carrer Sant Jeroni, i després el capellà, en Gerard Villalonga, que va sortir de cal Bisbe.

Un cop completada la comitiva, van passar per davant el geriàtric i des d’allà van agafar camí cap as Born.