Primera ensortilla endevinada als Jocs des Pla

TW
8

Després de la Convidada, tota l'atenció es trasllada as Pla de Sant Joan, on es celebra el moment més espectacular de les festes, els Jocs.

Enguany, l'inici d'aquest acte suma retard respecte anys anteriors i també ha estat accidentat. La comitiva, formada per 134 cavalls, ha arribat al port a les 21 hores, i així ha començat a sonar la música del jaleo. Tanmateix, s'ha hagut d'interrompre en tres vegades perquè s'han hagut d'assistir a ferits.

Amb tot, els jocs comencen ja sense llum del dia. Mentre, la presència de persones va en augment as Pla. A les 21.35 hores, s'han comptabilitzat 22.714 persones.

No ha estat fins les 21.50 hores quan s'ha començat la prova de les ensortilles. Es córren tres tandes amb 14 intents cada una. Just abans de començar, s'ha marcat el moment de màxima assistència, amb 24.108 persones. Així i tot, no s'ha superat l'aforament màxim permès als Jocs, fixat en 25.422 assistents. La gernació, en tot moment, ha respectat el carrerany perquè els cavalls puguin córrer tranquil·lament.

A la primera tanda, només hi ha hagut un encert, que s'ha celebrat amb un esclat d'alegria as Pla. L'encarregat d'endevinar-la ha estat un jove, en Joan Capó Fedelich, de Son Carlos. En aquest moment l'assistència ha baixat, i ja era de 23.826 persones.

Noticias relacionadas

A la segona tanda, s'han endevinat dues anelles, una d'elles a càrrec d'en Toni Campins de sa Canova i l'altra en Llorenç Moll, amo jubilat i pare del descarregador del be.

I la tercera tanda, ha anat molt millor, amb quatre encerts: en Tòfol Moll, l'amo de Son Vell; en Toni Bagur, de Son Garbó; en Pedro Marquès de Binicanó; i la darrera, a càrrec del cavaller més jove, en Llorenç Pons Taltavull, de 13 anys, de Torralbet. Precisament, aquest jove també ha estat protagonista perquè per primera vegada, un regidor, en aquest cas na Maria Antònia Taltavull del PP, ha pogut donar la cullereta de plata a un fill per haver endevinat una ensortilla.

Així en total, s'han endevinat set anelles, les mateixes que l'any passat. La prova de les ensortilles ha acabat quan passaven uns deu minuts de les onze.

I després s'han romput les carotes, una prova no tan àgil perquè molts no es volien quedar sense un bocí de les carotes.

Cap a les 23.30 s'han fet les carreres de córrer abraçats, ja amb no tanta gent, amb una assistència de 18.000 persones.

Així, abans de la mitjanit s'han acabat les proves dels jocs, que han estat lluïts per la seva agilitat i sense incidències greus.