TW
5

S'han acabat. Les festes de Sant Joan de 2019 ja formen part de la història. A les 6.08 minuts del matí, ja amb llum del dia, el so del tambor i fabiol sonava per darrera vegada a cal Bisbe. En Juanlu Gelabert feia les darreres tonades, cada vegades més lentes, fins a emmudir.

Sa capellana, en Gerard Villalonga, s'acomiadava mentrestant un per un de tots els caixers i cavallers que havien format part de la darrera tanda, la del capvespre del dia de Sant Joan. L'emoció era ben present entre els membres de la colcada i també les desenes de santjoaners que han volgut viure el darrer moment de les festes.

Jocs des Pla fins a la una

Els Jocs des Pla van acabar devers la una de la matinada. La qualcada després es va dirigir cap a ses Voltes, per celebrar les Corregudes de sa Plaça. Després de dues voltes, els cavalls van anar cap a Santa Clara, on els caixers i cavallers van protagonitzar tres voltes.

Noticias relacionadas

Eren devers les 4.30 hores de la matinada quan la festa amb els cavalls estava a punt d’acabar. La qualcada va acompanyar al caixer capellà fins cal Bisbe. Allà en Gerard Villalonga, encara damunt cavall, es va fondre amb una abraçada amb el caixer senyor, Julio de Olives, conscients que el seu bienni havia arribat a la fi.

Acte seguit, la comitiva es va dirigir a can Sintas, al carrer de Sant Jeroni, i van acomiadar al noble caixer.

Els caixers i cavallers van deixar els seus cavalls, i es van retrobar a peu a cal Bisbe, per tornar tot plegats a la casa senyorial, per celebrar devers les cinc de la matinada la beguda a cas caixer senyor. Un cop recuperades les forces van tornar a peu a cal Bisbe, ara ja sense el noble caixer.

Les campanes de La Catedral tocaven les sis del matí. Feia 22 hores que la qualcada anava en dansa. Les desenes de santjoaners concentrats al voltant de cal Bisbe, que no es volien perdre el darrer moment de les festes, van fer un silenci sepulcral. Passaven vuit minuts de les sis de la matinada. Els cavallers varen fer passadís, mentre en Juanlu Gelabert sonava el darrer toc i el caixer capellà Gerard Villalonga saludava un per un els caixers i cavallers i els hi entrega a tots ells una estampa en record d’aquest bienni, abans d’entrar a cal Bisbe i donar la festes de Sant Joan per acabades.