TW
2

La «Salve marinera» va tornar a sonar aquest dimarts a Fornells dues vegades com és tradició en honor de l’Stella maris, el dia que el poble celebra els seus orígens a la processó per a celebrar la festa de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors i mariners.

Una cinquantena d’embarcacions van participar en la processó marítima escortant el vaixell «El niño» (la barca «Fornells», de propietat municipal, no va poder encapçalar la processó per una avaria) que navegà per les aigües de la badia portant la imatge de la Mare de Déu.

La celebració va començar amb una Eucaristia en honor de la patrona, que va presidir el bisbe de Menorca, Francesc Conesa, acompanyat pel rector de la parròquia de Sant Antoni Abat de Fornells, Josep Lluís Ponsetí. Vint minuts abans de l’inici tots els bancs de la petita l’església Sant Antoni Abat estaven plens de fidels, excepte els dos primers reservats a les autoritats.

El bisbe explicà al sermó els significats de l’apel·latiu «Estel dels mars» que rep la Mare de Déu del Carme i la història de la seva devoció.

Després la comitiva amb la imatge de la Verge va sortir acompanyada per la Banda de Música des Mercadal que va tocar tres peces: «Saeta», «Triunfal» i «Fervor» La localitat marinera va viure amb molta animació i al mateix temps devoció aquesta festa i els actes que organitza la Confraria de Pescadors.

Tant la gent del poble com molts estiuejants no es van voler perdre la processó i van ser moltes les barques que se sumaren a la petita travessia pel port del nord de l’Illa. Com es fa sempre, el ram de flors que es va entregar a la Mare de Déu del Carme va ser posteriorment llençat a la mar en memòria dels pescadors que hi han desaparegut.