Miquel i Joan Carreras van estar acompanyats per dos fills de Miquel: Joan i Isabel, i per tot el poble | Sergi Garcia

TW
0

Sorgida de manera «espontània i natural» quan els germans Carreras Torrent tenien 15 (Miquel) i 23 anys (Joan), l’any 1969, perquè va ser llavors que van començar unes breus col·leccions d’història natural, la passió per la natura d’aquests dos naturalistes autodidactes de Ferreries dura ja 50 anys. I han passat d’aquelles petites col·leccions dels inicis a crear i gestionar (a través d’una fundació específica) l’actual Museu de Ciències Naturals de Menorca situat al lloc de Binissuès, on s’hi exposen de manera permanent unes 400 vitrines que inclouen uns 10.000 exemplars distribuïts en diferents seccions.

Noticias relacionadas

Aquesta passió es va deixar notar, i no poc, al pregó de les festes de Sant Bartomeu que els dos germans Carreras Torrent van oferir ahir vespre al Pla de l’Església de Ferreries, fent un repàs a la seva trajectòria investigadora de tots aquests 50 anys i, a la vegada, del passat, present i futur del propi Museu de Ciències Naturals de Menorca.

Per donar vida al pregó, Miquel i Joan Carreras van estar acompanyats a la taula per dos dels fills de Miquel: Joan i Isabel, que també hi participaren. Ells dos formen part del patronat de la Fundació del Museu, així com també José Ramón Juaniz, que no va poder assistir a la cita tot i que envià una carta de salutació. Durant l’acte, el que estaven explicant els pregoners es veia complementat amb imatges relacionades (fotografies i vídeos) que es projectaven a una pantalla.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 23 de agosto en Kiosko y Más