Isaac Padrós i Rai Puig en un dels entrenaments per preparar la volta en caiac a Menorca.

TW
0

El gironí Isaac Padrós va perdre la vista en un accident de cotxe ara fa cinc anys, però el seu és un exemple de força i superació. Tot i que no havia fet mai caiac abans de l’accident, ni havia dormit mai a l’aire lliure, el pròxim 22 de setembre començarà una aventura que el durà a convertir-se en la primera persona invident a circumnavegar l’illa de Menorca en un caiac individual.

En aquest repte, Padrós comptarà amb l’acompanyament del caiaquista i aventurer Rai Puig, expert en caiac de mar, que l’acompanyarà durant els tretze dies que és previst que duri la travessa, guiant-lo en tot moment amb música i amb la seves indicacions, a través d’un altaveu.

Etapes
L’objectiu de tots dos és fer etapes diàries d’entre 15 i 20 quilòmetres i unes sis o set hores de duració, i en total recorreran una distància de 160 quilòmetres. Durant la presentació del repte ahir a Girona, Padrós va explicar que un dels objectius de l’expedició és «posar en valor les capacitats de les persones que tenen discapacitat», i va assegurar que «és més segur anar amb caiac que anar amb bastó per la ciutat».

Padrós és veí de Girona i president de l’Associació Multicapacitats, que lluita per normalitzar la discapacitat en la societat. Aquest serà el segon repte d’aquestes característiques que emprèn, ja que recentment ha completat una travessa pel Cap de Creus de 55 quilòmetres.
Sota el lema «Kayak No Limits Menorca» el projecte compta amb el patrocini, entre altres, del Consell Insular de Menorca.