D’esquerra a dreta: Rafel Enrich, Nardo Mascaró, Marga Coll i Joan Camps a la presentació dels actes del centenari de Sant Miquel | Sergi Garcia

TW
1

El 2020 es compleixen els primers 100 anys del Centre Catequístic Sant Miquel de Ciutadella. I serà aquest cap de setmana, coincidint amb la festivitat de Sant Miquel, que començaran els actes de celebració. Uns actes que tindran continuïtat durant tot un any, fins al Sant Miquel de 2020 i amb tot un seguit d’activitats lúdiques i de tot tipus amb un doble objectiu: agrair a totes les persones que han fet i fan possible el Centre i, també, obrir les portes a la gent del poble.

Si bé l’acte central d’aquest inici de commemoració serà la missa que tindrà lloc aquest diumenge dia 29, festa de Sant Miquel, a les 11 hores i que presidirà el bisbe Francesc Conesa, i el posterior dinar de germanor al mateix carrer de Sant Miquel; cronològicament, el primer dels actes es farà el divendres 27 de setembre a les 20.30 h a la seva sala d’actes del carrer de ses Andrones, amb la presentació del vídeo de promoció del centenari i una conferència a càrrec del bisbe de Mallorca Sebastià Taltavull: «100 anys servint i estimant», que és, precisament, el lema del centenari.

A la vegada, dissabte dia 28 també hi haurà activitats, com ara el torneig de futbol obert a tothom al camp del Sami (10 h), els jocs populars al carrer de Sant Miquel (17 h), la ballada popular i vetlada amb el Grup Folklòric Sant Miquel a la placeta de Sant Jaume (20 h) i la posterior convidada al carrer Sant Miquel.

De moment, i en espera que prest siguin presentades les activitats que es faran en 2020, el programa inclou els actes commemoratius fins a final d’aquest any 2019, amb la posada en escena dels «Pastorets» que dirigirà Judit Marquès els dies 20, 21, 22, 26, 27, 28 i 29 de desembre com a darrer punt de l’any.

Quasi sempre a la sala d’actes, a l’octubre (dia 18) es preveu la presentació del viatge a Terra Santa i document Kairós Palestina amb Raquel Hernández i un concert del grup Huracán (dia 25). I el novembre, el dia 2 hi haurà bunyolada, el 8 xerrada de Josep Sastre («Orígens i història de Sant Miquel»), el 15 glosat amb Soca de Mots i el 29 concert dels Puericantors de la Catedral. També, el 20 s’inaugurarà a l’Espai Xec Coll la mostra «100 anys del Centre Catequístic de Sant Miquel» i el 23, a la sala d’actes, s’hi farà la projecció de fotos «100 fotografies per 100 anys».