Representants de les 16 escoles i instituts de Menorca que ahir van rebre els premis i certificats de participació. | Gemma Andreu

TW
0

Govern i Consell van fer entrega ahir dels guardons del Programa de Centres Ecoambientals 2018-2019, que enguany han premiat 16 escoles i instituts de Menorca pels seus projectes sobre conscienciació i educació ambiental.

L’acte a la sala de plens del Consell es va obrir amb una representació teatral que simulava un vol de la companyia «Plastic Free Airways» i oferia un menú «zero plastic waste» per conscienciar sobre la necessitat d’acabar amb les vaixelles de plàstic d’un sol ús. A més, durant el vol fictici les hostesses de l’avió van animar a tots els presents a participar en un joc de preguntes al voltant de les bones pràctiques mediambientals i les sis erres: reflexionar, rebutjar, reduir, reutilitzar i reciclar.

Tot seguit es va fer entrega dels certificats a tots els guardonats. Es tracta d’un reconeixement públic als centres que han assolit els objectius marcats dins el programa de centres ecoambientals del Govern, en el qual participa el Consell de Menorca per quart any.

El director general d’Educació Ambiental, Sebastià Sansó i Jaume, va explicar un conte per valorar que els petits actes són els que compten. Per la seva banda, la vicepresidenta insular Maite Salord va incidir en la necessitat d’avançar a Menorca amb la transició energètica i aconseguir l’eliminació del plàstic.

La iniciativa, a la qual s’adhereixen els centres de forma voluntària, vertebra un seguit d’accions educatives perquè puguin desenvolupar un projecte relacionat amb la sostenibilitat a l’illa. Al llarg de dos cursos, els alumnes organitzats en comissions ambientals han treballat diferents temàtiques. Els eixos temàtics principals han estat el consum responsable d’aigua, energia, el canvi climàtic i el tractament de residus. També s’han treballat altres eixos com la biodiversitat a l’illa o la mobilitat.

Els centres guardonats han estat: CEIP Sa garriga, CEIP Angel Ruiz i Pablo, CEIP Mare de Déu del Carme, CEIP Mateu Fontirroig, CEIP Fornells, IES Pasqual Calbó, CC La Consolació ,CC La Salle Maó, CEIP Sant Lluís, CEIP Verge de Gràcia, IES Cap de Llevant, IES Joan Ramis i Ramis, IES Josep Miquel Guàrdia, IES Josep Maria Quadrado, CEIP Tramuntana i IES Biel Martí.