Vicent Vila, el cuiner i propietari des Molí de Foc | Gemma Andreu

TW
4

Els 25 anys del restaurant Es Molí de Foc de Sant Climent es van celebrar dijous a vespre d’una forma molt especial. Vicent Vila va convidar a més d’un centenar de persones, totes les que tenen a veure amb la publicació d’un llibre insòlit dedicat a l’efemèride. És cert que van tastar soboroses mostres de la seva cuina i van beure l’excel·lent cervesa Grahame Pearce, que fabriquen allà mateix, però el que més va agradar als assistents va ser un llibre de gran qualitat, que inclou les millors receptes d’aquest quart de segle, els productors locals proveïdors del restaurant, la descripció del producte KM0, articles sobre cuina d’escriptors i experts, i les 16 millors narracions del concurs de literatura en català que va comptar amb 93 originals.

Vicent Vila, el cuiner i propietari des Molí de Foc, va agrair totes les col·laboracions, però en la seva presentació va ser crític amb l’actitud de molts menorquins que de paraula sempre presumeixen del producte illenc però que a l’hora de la veritat no el compren i no ajuden a l’economia local.

El director d’«Es Diari», Josep Bagur, va explicar la història del restaurant i com Vicent Vila i la seva dona Clara Martínez Tent, han aconseguit acabar amb la llegenda negre del local, fins a convertir el restaurant en un dels 10 millors d’Espanya dels que cuinen arrossos. Basta llegir el que escriu al llibre un dels seus clients, Joan Manuel Serrat, per entendre la filosofia des Molí de Foc

Josep Maria Quintana, membre del jurat del concurs literari, va comentar que el fet que un llibre de cuina inclogui narracions curtes i que la qualitat d’aquestes sigui prou bona, vol dir que «el país no va tan malament com diuen alguns».