La festa, a Llucmaçanes | Gemma Andreu

TW
0

En Toni es Saig, gegant de Llucmaçanes, va celebrar ahir el seu vintè aniversari, en una festa organitzada per la Colla més antiga de les Balears, la d’aquest petit nucli del municipi de Maó. La celebració va servir per retre un homenatge als policies locals, especialment per la seva feina durant la pandèmia. El batle, Héctor Pons, i regidors de tots els grups, juntament amb l’inspector en cap de la Policia Local, Vicente Vaquero, i una representació dels agents, hi van ser presents.

En Toni es Saig és un guàrdia amb el vestit de gala, que va arribar a Llucmaçanes el 30 de setembre de 2001, dia de Sant Miquel, patró de la Policia Municipal.

Ahir va ser un dia per a recordar a molts dels caps i agents que ja no hi són, i que han tingut relació amb Llucmaçanes i amb la Colla de Geganters. Els presidents de l’Associació de Veïns, Joan Venegas, i de la Colla, Víctor Pons, van citar alguns noms. Després es lliurà a Vicente Vaquero una reproducció d’una medalla al mèrit que va rebre JoanPons Moll, agent local i resident a Llucmaçanes, i que es troba a la seu de l’Associació de Veïns.

Després de la intervenció del batle, els gegants van ballar, davant l’església de Sant Gaietà.

Era la primera vegada que els gegants de la Colla es trobaven des de l’inici de la pandèmia.