Artur Bagur entregant els reconeixements. | Tolo Cardona

TW
0

Encara que sigui una fórmula que ha caigut en desús, el nom precís a la festivitat d’avui és «Dia Internacional dels Voluntaris per al Desenvolupament Econòmic i Social». I des de l’Assemblea Local de Creu Roja Maó – Es Castell, hi afegeixen «de la societat i per a la societat».

El Comitè Local, presidit per Artur Bagur, ha aprofitat la commemoració per retre homenatge a totes les persones voluntàries, i a un grup en concret perquè s’han entregat de manera intensa durat tota la pandèmia: Carmen A., Carmen T., Niní, Imma, Maria, Bel, Conxa, Ismael, Toni, Glòria i Manel han prestat servei en el rebost d’aliments i en l’acompanyament a persones majors, i es va fer una menció especial a na Fiona, Gibet i Ana, tres joves de 17 anys recentment incorporades a l’entitat.

Foto de família del grup de voluntaris. Foto: Tolo Cardona

Acompanyat per l’alcalde, Héctor Pons, i el regidor de Serveis Socials, Enric Mas, Bagur recalcà que l’entitat ràpidament es va adaptar a la nova situació que presentava la covid 19 i que el Programa Creu Roja Respon, va oferir suport presencial en tot moment. «Gràcies a l’entrega de les persones voluntàries hem superat la part més dura i complicada de la crisi sanitària. Ells i elles són el múscul de l’entitat».

Nofre Gener és el responsable de Voluntariat, i coordina la persona amb el projecte a desenvolupar, els entrevista personalment, recapta totes les seves dades personals, els requeriments documentals per ser voluntaris, i els dirigeix a sa tasca corresponent. Sempre va en funció de les seves inquietuds personals o els seus coneixements. Gener ens explica que actualment, hi ha un total de 323 voluntaris adscrits a les seus de Maó i Es Castell, i que es troben actius fent suport un total de 237. En el Programa Respon, que es va encetar amb motiu de la covid-19, s’han produït un total de 55 altes, de les quals cal recalcar que majoritàriament van ser joves que van voler col·laborar en la nova situació que es vivia. Per sexes, 134 homes i 189 dones.