Los Reyes en Es Castell | Gemma Andreu

TW
0

Els Reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar van continuar aquest dijous al matí el seu recorregut pels pobles de l’Illa que no van poder fer el dimecres vespre, com Sant Lluís, Sant Climent i Llucmaçanes, mentre que as Castell van aprofitar la jornada matinal per fer el repartiment de les juguetes als diferents domicilis després d’haver visitat aquesta població la nit del dimecres.

Si el vespre del dimecres la pluja va acompanyar l’arribada i recorregut dels Reis d’Orient per les diferents poblacions de l’Illa, tot i que no va constituir cap obstacle seriós perquè els fillets menorquins i les seves famílies poguessin gaudir de la seva visita i saludar-los, la tramuntana va fer acte de presència durant la matinada d’ahir donant una major sensació de fred del que realment marcava el termòmetre. Així, la temperatura mínima registrada a la matinada a l’estació meteorològica Aemet B801, de Sant Lluís va ser de 7,8 graus, encara que la sensació tèrmica amb el vent sec del nord semblava que el registre    era menor.

A Sant Lluís, la cavalcada reial va arribar al poble als voltants    de les 7 del matí. La comitiva estava encapçalada per la formació musical Sa Xaranga de Maó que va donar ambient festiu al recorregut pel poble, seguit de cinc carrosses, tres d’elles amb Melcior, Gaspar i Baltasar, i els diferents patges.

.
gg060122001 (4).jpg
Los Reyes Magos en Sant Lluís. Foto Gemma Andreu

L’entrada al poble va ser des del Molí de Dalt, davallant pel Cós i en arribar a l’esglèsia dedicada al rei sant francès Lluís IX van poder veure el betlem instal·lat en una de les dues capelles de l’enfront principal del temple neoclàssic. La comitiva va continar pels carrers Pere Tudurí, Son Perroquet, D’Allemand, Pere Tudurí, Lannion, Bisbe Sever, Avinguda de sa Pau, Sant Antoni, Estrelles, Sa Sínia, Lluna i una altra vegada l’avinguda per enllaçar cap a les casolanies des Consell, Torret i s’Ullastrar.

gg060122003 (5).jpg
Los Reyes Magos en Llucmaçanes. Foto Gemma Andreu

Carrosses

Per altra banda, els Reis d’Orient també van visitar Sant Climent i Llucmaçanes, recorrent    els carrers amb unes vistoses carrosses i saludant a la gent que es va aixecar del llit de bon matí per saludar-los i, a la vegada, rebre els regals que els més petits havien demanat a le seves cartes entregades al carter reial i els seus patges.

.
gg060122004 (1).jpg
Los Reyes Magos en Es Castell. Foto Gemma Andreu

As Castell, la cavalcada de Reis va tornar a recórrer els carrers de la població durant el matí d’ahir, amb el repartiment de regals, després de la passejada nocturna del dia anterior.