Els flamencs escullen espais com el de ses Salines d’Addaia per criar | Naima Montes

TW
0

Actualment, un dels reclams més importants de la temporada d’hivern del parc Natural de s’Albufera des Grau és la població de flamencs, que ha despertat un gran interès a la gent i ha provocat un augment de visitants a la zona de ses Salines d’Addaia i Mongofra amb els consegüents destorbs que els hi genera als animals.

Els responsables del parc celebren que cada any arribin més aus d’aquesta espècie: «Fa quatre anys només n’arribaven una vintena i enguany n’hi ha unes cinquanta», afirma Agnès Canals.

Provinents de l’Ebre i Doñana

Es creu que aquest grup prové de zones com el Delta de l’Ebre (Catalunya) o el parc Natural de Doñana (Andalusia), que en moviments migratoris es dispersen i arriben a Menorca per passar-hi l’hivern. Explicat per Canals, «pot ser que a les àrees d’on procedeixen no hi trobin prou tranquil·litat o suficient menjar».

L’arribada de flamencs a l’Illa és un fenomen nou, que fa pocs anys que es produeix i que des del parc atribueixen al canvi climàtic, que pot haver provocat que en altres localitzacions on migraven anteriorment ara no hi trobin menjar. «Hem de ser molt curosos amb les molèsties que els hi podem ocasionar, ja que són animals molt sensibles i si aquí no hi troben pau pot ser que no tornin», afegeix Canals.