Diferents grups de disfressats van participar en la desfilada que va sortir de l’Esplanada | Josep Bagur Gomila

TW
1

«Transformismo y playback», de Show Mô, va guanyar el primer premi de la categoria comparsa gran del Concurs de carrosses i comparses de Carnaval de Maó, mentre que «Acartonats», va ser la guanyadora de la comparsa petita. Per altra banda, «Carnaval alegre», de Sweet Happiness Zumba, y «Los M&M y una galleta de genjibre muy bailongos» van obtenir l’accèssit de la comparsa gran i la petita, respectivament, mentre que no va participar cap carrossa.

Els carrers i les places de Maó es van vestir aquest dissabte de festa i animació, en una jornada en què l’acte central va ser la desfilada de disfresses i el concurs de carrosses i comparses.

A les 18.30 hores va començar la desfilada de disfresses amb la participació de dues comparses grosses, dues comparses petites i diferents grups de persones, que va sortir des de la plaça Esplanada i van recórrer els carrers més cèntrics de la ciutat, amb l’actuació final a la plaça Constitució. La desfilada va comptar també amb la participació de la Colla de Gegants de Llucmaçanes i la banda de música que va amenitzar el recorregut.

L’Ajuntament de Maó havia previst per al tradicional concurs de Carnaval una partida econòmica de 1.800 euros per als premis en cada categoria, a més d’un premi especial a la millor acció al pla de la Parròquia.

Per altra banda, ahir vespre també estava prevista a partir de les 21.30 hores la celebració a l’Esplanada del Gran ball de disfresses amenitzat pel grup Wabisadi Band.

Darrer Dimarts

El dimarts dia 1 de març es tancarà la celebració del Carnaval amb el tradicional comiat d’en Camestortes. A partir de les 19 hores es farà la vetlla d’en Camestortes a l’Ajuntament, amb el repartiment de recordatoris del difunt que serviran per participar en el sorteig de regals durant la lectura del testament. Enguany, la lectura de les darreres voluntats i l’entrega de regals es celebrarà en un espai obert com és l’Esplanada, com a mesura de precaució davant la pandèmia de la covid-19.