L’entorn natural de Cala en Porter va ser l’escenari  aquest dissabte de la primera de les excursions . | Josep Bagur Gomila

TW
2

La Creu Roja ha posat en marxa a Menorca un servei gratuït d’acompanyament a la natura dirigit a les persones amb mobilitat reduïda. La iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’empresa Elitechip, que ha adquirit una cadira Joëlette, especialment dissenyada per aquesta funció.

Es tracta d’un tipus de cadira tot terreny amb una sola roda que permet a qualsevol persona, al marge de la seva autonomia, fer recorreguts pels espais naturals que no estan adaptats amb l’ajuda de dos o tres voluntaris, segons els casos, que s’encarreguen d’acompanyar els usuaris durant l’excursió.

Primera sortida a Menorca

Segons van explicar ahir des de Creu Roja, amb motiu de la presentació d’aquest servei a l’entorn de la platja de Cala en Porter, les excursions amb la cadira Joëlette són una oportunitat per a les persones que desitgen conèixer de primera mà els llocs més emblemàtics de Menorca i que, per motius d’accessibilitat, havien hagut de renunciar fins ara a poder-ho fer.

Aquest nou servei s’ofereix a les famílies, grups d’amics o grups escolars que tenen membres amb mobilitat reduïda per poder visitar, tots junts, els espais naturals de l’Illa.

A més, un altre dels objectius d’aquesta iniciativa és fomentar la participació de persones amb diversitat funcional en curses organitzades per l’empresa patrocinadora, Elitechip, i poder practicar esport i curses d’atletisme en l’entorn natural.

Les persones que vulguin sol·licitar aquest acompanyament poden posar-se en contacte amb qualsevol seu de la Creu Roja a Menorca.