Yola Febrer és la CEO de l’empresa Ansa per Ansa i també la dissenyadora dels productes. | Ansa per Ansa

TW
0

Filla de pare ferrerienc i mare ciutadellenca, Yola Febrer Borrás, de 43 anys, fins als sis anys va viure a Ferreries i des de llavors resideix a Ciutadella, des d’on gestiona Ansa per Ansa, el seu exitós atelier-botiga de senalles i bosses.

Ansa per Ansa és un projecte  que va sorgir com a hobby el juny de 2010 quan treballava en una entitat bancària, durant una excedència per maternitat, quan va elaborar les primeres senalles, però amb un disseny original que va despertar la curiositat de la gent, «les primeres van ser pels meus fills amb un disseny com si fos vestir un cavall de les festes, amb tots els flocs. La gent m’aturava per demanar d’on eren les senalles, perquè no era vist, i vaig pensar que era un món per explorar», recorda

L’estiu de 2011 va elaborar 400 bosses, eren encàrrecs personalitzats i exclusius per atendre la gran demanda. L’any següent va començar a vendre els seus productes a botigues, combinant amb la seva feina a la banca. Però va arribar el moment que es va plantejar dedicar-s’hi en exclusiva, donat el volum de feina que representava. «El 2016 vaig deixar la feina a la banca, durant cinc anys vaig fer dues feines per poder continuar amb el que em fascinava, que era Ansa per Ansa», assegura.

La demanda i, per tant, la feina creixien, fins que el 2020 va muntar l’atelier-botiga al polígon industrial de Ciutadella per atendre les comandes i ampliar les expectatives del negoci. «Actualment, hi treballem cinc persones, jo com a CEO i dissenyadora, una persona que du l’administració i la logística juntament amb jo, i tres ajuntadores». A més, el juliol de 2021 va obrir una franquícia a Cadaqués, el febrer d’enguany una altra a Sitges i l’agost obrirà la tercera a Madrid.

Abans de la pandèmia, Ansa per Ansa tenia 90 punts de venda, a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Grècia, però la irrupció de la covid-19 ho va desmantellar. L’objectiu d’aquesta emprenedora és recuperar mercats, «ara estem en expansió cap a França i Itàlia», afirma.

Col·leccions

Ansa per Ansa té tres col·leccions: Basic, amb els colors blanc, blau marí i cuero; Beach, pensada per la platja amb necessers, senalles    i unes altres més planes, amb nou colors diferents amb retxa; i Glitter i Floral, que són les senalles. I la col·lecció d’estiu serà Arco Iris en què predominarà el color, com el fúcsia, groc, verd, blau i coral.    «Tornam al brillo, a les plomes,    el que havíem deixat l’any passat per descansar un poc, tornam al nostre ADN que és la senalla de brillo, que sempre ens ha identificat. Com sempre ens diu El Corte Inglés, no podem perdre el nostre ADN», subratlla.

Yola Febrer participa aquest dijous en el IV Foro Ascome de Comercio

La dissenyadora tèxtil Yola Febrer participa el dia 31 en el IV Foro Ascome de Comercio, sobre el futur de les botigues després de la covid-19. Explicarà l’experiència d’Ansa per Ansa, un exemple de negoci local en el qual la tecnologia és una peça clau, com és la venda en línia amb una web renovada que conté unes 150 referències també noves, entre elles una petita col·lecció de bosses per a homes.