TW
0

L’ambient més primaveral ha arribat a Alaior de la mà de la setena edició dels «Dies de flors», amb decoracions florals que omplen de color i alegria els carrers del poble.

Vesins i visitants van tenir aquest dissabte l’oportunitat de gaudir de l’espectacle floral de la iniciativa, que proposa un recorregut per diferents racons, decorats amb ornamentacions que fan referència a tot el que envolta el món de les flors, però també el de la gastronomia. I és que enguany la proposta s’ambienta tot aprofitant que aquest 2022 Menorca és Regió Europea de la Gastronomia.

Una gran forquilla a l’avinguda del Pare Huguet o uns bòtils de vi gegants a la plaça Nova, es combinen amb l’estructura de gira-sols de Sa Plaça i les senalles florejades de la plaça des Ramal. O també l’escala primaveral que dona la benvinguda a la porta de la Sala de Cultura de Sant Diego.

El recorregut inclou altres ubicacions com l’Ajuntament, Dalt es Fossar, el pont del carrer Sant Josep, la façana de LOAC (Alaior Art Contemporani) o, també, entre altres indrets del poble, les entrades al poble des de Maó, Cala en Porter i Son Bou.

La primera jornada del «Dies de flors» va comptar amb l’actuació musical de Jon Baren, al migdia, a la plaça des Ramal.

Les decoracions florals continuaran a Alaior fins al 22 de maig. Després agafaran el relleu les urbanitzacions de Cala en Porter (del 27 de maig al 12 de juny) i de Son Bou (del 17 de juny al 3 de juliol).

Benvinguda la primavera as Castell

«On el dia neix, neixen les flors». Aquest és el títol de la proposta més primaveral al poble més oriental de l’Illa, que aquest cap de setmana s’omple també de flors.

L’Esplanada, el Centre de Cultura, el carrer Victori o les Cases Consistorials, tant a la façana principal com a la plaça des Mercat, són només algunes de les localitzacions que compten amb decoracions florals. Hi col·laboren, també fins a setze vesins, entitats o grups, que participen en el concurs de decoracions de façanes o de carrers.

De fet, aquest dissabte al capvespre es van entregar els premis d’aquest certamen. En la categoria d’establiments i associacions, el primer premi va ser per a Peluquería Margui, i el segon, per a Click Fotografia. En la modalitat de particulars, la decoració guanyadora ha estat la del nombre 23 de carrer Castell de Sant Felip, i va quedar segon el 23 del carrer Victori. En la categoria de carrers, el primer i segon llocs han estat pels de Santa Bàrbara i Sant Jaume, respectivament.