L’eriçó és un dels mamífers que encapçala la llista ingressos al Centre

TW
0

El Centre de Recuperació de Fauna ha organitzat un curset de formació per ser voluntari de cria de polls orfes, que es celebrarà dimarts dia 17 a Maó (Camí des Castell, 53) i dijous 19 a Ciutadella (Camí de Maó, 38). El motiu és la gran quantitat de cries que el referit Centre rep en aquesta època de l’any i no donen abast.

La biòloga del Centre de Recuperació de Fauna, Miriam García,    assenyala que la majoria d’espècies crien durant aquesta època i també és quan arribem més casos d’animals ferits o accidentats. «El Centre va bastant carregat d’ingressos i cada animal ocupa un espai, per a les dues persones que treballam al Centre tots aquests polls i cries de mamífers que ens han ingressat suposa un esforç molt gros de temps i feina, perquè s’han d’alimentar no una vegada al dia, sinó constantment i altres feines», afirma.

García assegura que la formació de voluntaris permetrà que puguin ajudar a criar els pollets des de ca seva, amb un compromís ben clar per part dels interessats i unes directives que els donaran. «S’ha de tenir clar que no brindam animals com a mascotes, sinó seguint unes pautes i un procés perquè l’objectiu final és poder retornar el pollet a la natura», remarca.

Els animals que crien en aquest temps són eriçons, rates sardes, rates pinyades, conills, mustels, marts, entre altres, però no totes entren dins aquest voluntariat. «No donam qualsevol espècie d’animal, n’hi ha que estan categoritzades com a vulnerables o en perill d’extinció que no oferim, sinó les més comunes, el conill o l’ericó, però no el mustel o el mart. Quant a ocells no donam cap rapinyaire, però sí pardals, tords negres, verderols i caderneres», apunta.

El Centre també demana voluntariat que vagi a les seves instal·lacions a ajudar-los en les diferents feines, i a més necessita el voluntariat d’ajudar des de ca seva, per així arribar a un major nombre de cries que ho necessiten.