Representants polítics i dels comerços i entitats que participen en el programa cultural | Gemma Andreu

TW
5

El programa Maó+Flors comptarà amb un total de 48 espais decorats i 42 activitats complementàries relacionades amb la cultura, l’educació mediambiental i la igualtat de gènere. Les activitats es celebraran del 21 al 29 de maig, tot i que le dues jornades centrals seran el cap de setmana del dissabte 28 i el diumenge 29.

El programa va ser presentat aquest dimecres pel batle Hèctor Pons, el regidor de Dinamització Econòmica i Festes José Manuel García i la regidora de Cultura Conxa Juanola, que van destacar la quantitat i varietat dels actes programats i la implicació dels comerços i entitats culturals i ciutadanes.

La música tindrà una presència destacada en aquesta edició de Maó+Flors, amb tot un ventall d’activitats, exposicions i instal·lacions repartides per mig centenar de carrers i espais de la ciutat, com a mostra de la recuperació de la normalitat, després d’haver-se celebrat de forma restringida durant els dos darrers anys a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia de la covid-19.

Ornamentació

El programa contempla una sèrie de concerts, balls itinerants, audicions i decoracions amb motius musicals, amb la coincidència temporal de la iniciativa de l’Òpera al Carrer que es celebrarà el divendres dia 21, a les 21 hores al carrer de ses Moreres.

L’ornamentació floral tindrà el seu gran protagonisme perquè embellirà fins a 48 espais de la ciutat, dels quals hi ha quatre que sobresurten de la resta: les estàtues florals del carrer Nou, les dones que han exercit la música en la història al carrer de l’Àngel, na Minerva al parc des Freginal, i el mosaic format per un miler de ramells, com un misatge de pau per al món, que els alumnes dels centres escolars muntaran a l’Esplanada el divendres dia 27.

Alguns actes

Dimecres 25

A les 13.30 hores, liurament premis concurs de mostradors a la sala d’actes de l’Ajuntament.

Dijous 26

A les 18 hores, ruta urbana per conéixer els arbres i les plantes de la mà de Pere Fraga.

Dissabte 28

A les 11 hores, entrega del ram de flors a na Guida i sortida dels Gegants de Maó.

Dissabte 28

A les 18 hores, sortida de la Banda de Música de Maó des de la plaça de la Constitució.

Diumenge 28

A les 11 hores, visita a la sínia des Cuc per conèixer com funciona una sínia.

Dies 28 i 29

De 10 a 14 i de 17 a 20 hores, visita als espais decorats interiors.