Els alumnes participants han estat d’Alaior, Maó i Ciutadella. | Gemma Andreu

TW
0

El Centre de Cultura Sant Diego d’Alaior va acollir aquest dijous capvespre l’acte de cloenda del cicle de conferències de la Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Menorca, amb el lliurament de 137 diplomes als alumnes de Maó, Alaior i Ciutadella que han assistit durant el curs 2021-2022.

A més, els coordinadors de la UOM a l’Illa, Martí Carbonell i Emilia Suárez, també van rebre un reconeixement per la seva labor i implicació en el desenvolupament del curs.

L’acte va comptar amb la presència del batle d’Alaior, José Luis Benejam; el doctor Antoni Gamundí, director de la Universitat Oberta per a Majors de la UIB; la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila; la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent; el delegat territorial d’Educació a Menorca, Joan Marquès; i la directora de l’oficina de CaixaBank d’Alaior, Marta Andorrà, entre altres.

Matriculació

Més de 150 persones es van matricular per al curs 2021-2022 a la UOM a Menorca, que va començar el 2 de novembre amb una programació de 60 hores.

El curs va començar amb una formació sobre l’ús de la plataforma de docència digital i va prosseguir amb sessions sobre art, literatura, filosofia, ciència i medi natural, i ciències socials.

La lliçó inaugural va tenir lloc el 29 d’octubre amb la dissertació del doctor Damià Gomis, professor del Departament de Física, que va parlar sobre l’«Emergència climàtica i transició energètica».

A Menorca, la mitjana d’edat de les persones que es van apuntar va ser de 71 anys, encara que va variar segons el programa concret de la matrícula.