L’esdeveniment és una mescla classes de ioga, interpretació de música i art que aspira a convertir-se en una trobada anual.   

TW
1

El Llatzeret acull la primera edició del YogaGallery Menorca, una iniciativa promoguda per Duna Yoga i Lagencia, que inclou ioga, art i música i que es celebra fins al pròxim dia 30 de maig. S’hi han inscrit un total de 379 persones, amb una participació variable en cada una de les cinc jornades en què consisteix aquest esdeveniment que mescla diverses disciplines amb la meditació com a fonament essencial.

La cerimònia inaugural va tenir lloc aquest dijous i va comptar amb la presència del mestre Surinder Singh, que s’ha desplaçat expressament des de Rishikesh, l’Índia, a més de la resta del professorat que dirigeixen les diferents masterclass i de 63 persones que van poder gaudir d’aquesta experiència que aspira a convertir-se en una trobada anual. També estava prevista l’assistència del mestre Vinal Sharma, però finalment no es va poder desplaçar des de l’Índia.

Ahir, l’assistència va ser de 90 persones, quantitat que es manté per a la jornada d’avui -concretament 98 assistents-, mentre que per a demà i dilluns està previst que 69 i 59 persones, respectivament, participin.

‘Masterclass’

Les diferents classes magistrals són impartides pel mateix Surinder Singh, la brasilera Rochelle Mello, la francesa Juliette Campbell-Allard i els professors del Dunda Yoga Estudio de Menorca, Laia Hernando i Gabriel Balleste. Es tracta de quatre disciplines que es denominen «Harmony», «Inner Peace», «Joy».

A més, les tres primeres jornades finalitzen amb una interpretació musical, a càrrec de Pere Arguimbau Trio (jazz), Pau Cardona (cel·lo) i Xavier Larsson (saxo).

L’art també hi és present a les instal·lacions en que s’hi realitzen les classes amb obres de l’escultora Laetitia Lara i del pintor Francesc Florit Nin, pel fet que ambdós comparteixen una vessant espiritual que lliga completament amb aquesta iniciativa. «Lara treballa la relació entre el fet humà i el fet diví a través dels arquetips de la deessa Terra, mentre que Florit Nin ha dedicat part dels seus quadres a la representació de cranis en què es dibuixen somnis acolorits que connecten l’home amb relitats que fugen als límits imposats per la realitat material», subratlla l’organització.