La corporació municipal d'Alaior ha estat l'encarregada de presentar aquest dijous el programa de festes. | AJ ALAIOR

TW
0

Les festes de Sant Llorenç d’Alaior ja són a la volta de la cantonada. Encara no hem entrat al mes d’agost i ja tenim el programa d’activitats d’una de les festes populars més emblemàtiques de l’Illa, les quals enguany es celebren el dissabte 13 i el diumenge 14.

L’Ajuntament ha presentat el programa destacant l’organització d’infinitat d’activitats, amb la col·laboració de diverses entitats socials i esportives, les quals es duran a terme entre el proper dissabte 30 de juliol i el dilluns 15 d’agost.

Acompanyat d’alguns membres de la Corporació, el batle José Luis Benejam va afirmar aquest dijous que aquestes no són «unes festes qualsevol», ja que suposen un «retrobament amb les arrels i tradicions dos anys després». Així idò, espera que el famós «seny» faci acte de presència entre els ciutadans que visquin la festa, ja que, en paraules de Benejam, «la covid-19 encara no s’ha anat i forma part de la nostra realitat». És per això que es produirà un reconeixement en forma d’homenatge a l’agrupació local de Protecció Civil d’Alaior, la qual veurà recompensada la seva «gran tasca i feina» durant tot aquest temps, «particularment en aquests darrers anys de pandèmia».

Més espectacular que mai

Seguint en aquesta línia i «en la recerca de la llum i l’alegria», el pregó de les festes, que s’oferirà divendres 12 a les 20.30 hores a l’avinguda Pare Huguet, anirà a càrrec de dues de les veïnes més conegudes de la vila: les germanes Xisca i Maria Riudavets, les quals estan molt vinculades a la vida social i cultural del poble, a més de formar part del Club de Jubilats.

Noticias relacionadas

Al 2022 tot són novetats a Sant Llorenç, encara que mantenint els bons costums de sempre. Simón Orfila, baix-baríton d’èxit i fill de la pròpia Xisca Riudavets, organitzarà juntament amb el seu equip la 24a edició del Concert Líric Sant Llorenç al pati de l’IES Josep Miquel Guàrdia.

La música cobra un paper essencial a aquestes festes i s’amplia encara més amb la presència del DJ internacional Joe Diem. També hi haurà temps de riure amb els shows dels humoristes Ismael Berio i Alexis Larios.

Des de l’Ajuntament es demana «respecte i comprensió» tant pels cavallers com pels seus cavalls, que enguany seran un total de 83 i es repartiran en tandes de 70 al jaleo de dissabte i 75 al de diumenge. Els animals i els cavallers estaran protegits del sol i l’intensa calor amb la instal·lació d’uns tendals al carrer Menor, on esperaran per entrar a la plaça Constitució.

Una dona al capdavant de la qualcada trenta anys després

La Junta de Caixers d’enguany és totalment nova i estarà conformada per la caixera batlessa, Maria Antònia Pons; la caixera fadrina, Martina Llambias Benítez; el caixer pagès, Juan Moll Truyol; la caixera casada, Catalina Rotger Benítez; el caixer policia, Carlos Camps Palliser; el caixer capellà, Joan Tutzó Sans; i el fabioler, Cristóbal Vinent Riudavets.

I és que amb Maria Antònia Pons, Alaior torna a tenir una caixera batlessa trenta anys més tard, el qual es converteix en un dels punts més atractius d’aquestes festes. La primera tinent de batle i regidora de l’Àrea Social i Habitatge, entre altres àrees, tindrà «el plaer» de representar al seu poble «i el de tots» des d’aquesta nova posició. «Mai m’havia plantejat gaudir de les festes des d’aquest àmbit. Aquesta oportunitat suposa un nou repte a nivell personal i esper no defraudar», va comentar la principal figura de la renovada Junta.