TW
0

Ni la fortíssima calor d'aquests dies, amb registres de rècord, ha pogut amb les ganes de festa a Alaior. Sant Llorenç s'ha viscut amb més intensitat que mai, i amb molta gent, després de dos anys de pandèmia, i que ha culminat aquest diumenge amb el segon i darrer jaleo.

A les 9 els gegants d'Alaior i els convidats d'enguany, els de Llinars del Vallès, han començat la cercavila pels carrers del poble; mentre uns altres, els cavallers i caixers han iniciat el replec de la qualcada des de diversos punts de la població.

Noticias relacionadas

En haver estat tots reunits, s'han dirigit cap a l'església de Santa Eulàlia per a celebrar la missa de caixers, presidida pel caixer capellà, Joan Tutzó. També hi ha arribat la imatge de Sant Llorenç, que s'ha transportat des de l'ajuntament fins a l'església.

Passaven 10 minuts de la 1 del migdia quan el fabioler, Lito Vinent, feia entrada a Sa Plaça. Tot estava a punt, idò, per a celebrar de nou el segon jaleo. Els 77 cavalls que hi participen durant la jornada d'aquest diumenge, han entrat, d'un en un, a la plaça, començant pel de la caixera batlessa, Maria Antònia Pons. I cap a les 15 hores, s'ha arribat al punt àlgid, amb la darrera volta, la de l'entrega de les canyes, sota un sol de justícia, i temperatures asfixiants que fregaven els 38 graus.