Homenatge i reconeixement a la Policia Local i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil d'Alaior. | Josep Bagur Gomila

TW
3

L’Ajuntament d’Alaior va retre ahir, dilluns de Sant Llorenç, un homenatge i reconeixement a la Policia Local i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de la ciutat per la seva labor durant la pandèmia de la covid-19, en un acte celebrat a la Sala de Cultura de Sant Diego amb la presència d’un nombrós públic que pràcticament omplia l’espai cultural.

El batle José Luis Benejam va entregar un plat de ceràmica commemoratiu al subinspector en cap de la Policia Local, Xec Pons, i als membres de Protecció Civil Neli Llufriu i Rafel Mascaró, que van agrair el reconeixement.

menorca Sala de Cultura de Sant Diego (Alaior) - Acte d’homenatge i reconeixement. A la Policia Local i a l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil

José Luis Benejam va recordar l’aprovació unànime en sessió plenària el 2020 de la proposta d’homenatjar als membres de la Policia Local i de Protecció Civil d’Alaior, acte que va ser ajornat a causa de la pandèmia, «que ha requerit de tots un esforç important i el d’aquests servidors públics ha estat majúscul, la seva dedicació i entrega han estat exemplars, la vocació d’ajudar als altres els mou a estar on més se’ls necessita per incòmode que sigui el context».

Benejam va assegurar en el cas dels membres de la Policia Local «no ha pogut resultar més edificant veure’ls on ningú volia estar afrontant situacions complexes com, al mateix temps, veure’ls carregats de tendresa lliurant presents de l’Ajuntament als fillets i filletes que complien anys sense poder sortir dels seus domicilis durant el confinament».

menorca Sala de Cultura de Sant Diego (Alaior) - Acte d’homenatge i reconeixement. A la Policia Local i a l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil

Noticias relacionadas

Benejam també va tenir unes paraules d’agraïment per als voluntaris de Protecció Civil, «que polit feis aquest món les persones que desinteressadament esteis disposats a donar sempre un cop de mà per facilitar la correcta convivència en tantes ocasions, que algunes vegades un estaria molt bé a ca seva. Record la il·lusió a l’hora de fer-ho del repartiment dels caramels durant el confinament».

Per la seva part, el periodista Miguel Juan Urbano, encarregat de glosar la labor professional de la Policia Local i Protecció Civil, va subratllar que l’acte d’homenatge reconeixia que «la seva presència al poble, com a la resta de municipis de l’Illa, és indispensable, essencial, i està bé que es reconegui en un acte de tanta rellevància». Va assenyalar que la pandèmia havia restablert en certa manera la relació de proximitat especialment amb la Policia Local, i també amb la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, «la funció primària dels quals és sempre la de vetllar pel benestar dels ciutadans».

Urbano va incidir en que l’evolució de la societat també s’havia deixat sentir entre els agents de l’ordre públic, «la interacció abans tan propera avui ja no ho és tant, ni molt menys. A vegades han d’escoltar desaires i insults, mentre ells simplement compleixen amb el seu treball, com van demostrar durant el confinament».

Quant a Protecció Civil, Urbano va subratllar l’esperit de generositat i la feina altruista cap als altres en situacions d’emergència i de risc, així com durant la pandèmia, a més d’altres funcions de caràcter social i assistencial.