La fotografia guanyadora, «Mirades que enamoren», d'Eva Díez Pérez

TW
0

«Mirades que enamoren», d’Eva Díez Pérez, ha estat la imatge  guanyadora de la quarta edició del concurs de fotografia de lactància materna convocat per l’equip de la Guia BPSO de Bones Pràctiques de Lactància Materna de l’Àrea de Salut de Menorca, sota el lema «Impulsam la lactància materna: recolzant-la i educant».

A la convocatòria es van presentar més de cent fotografies, entre les quals el jurat també ha premiat i destacat «Vínculo mágico» d’Anna Arnaiz Mora, «Primeres vegades» de Nina González Pons, «Instint natural» d’Ester Sánchez Martín, «Aliment, consol i protecció» de Carmen Mascaró Servera, «Exemple amb naturalitat» de Maria Alba Mir Benejam, «Dolç moment» de Cristina Domingo, «Et cuidaré sempre» de Maria Safont Boronat, i «Lloba romana» de Raquel Martí Gomila.

Les autores de les imatges guanyadores, a l’Hospital Mateu Orfila

El lliurament de premis es va realitzar dilluns al saló d’actes de l’Hospital Mateu Orfila amb la participació d’un representant del Col·legi Oficial d’Infermeria de Balears que ha aportat els 150 euros del primer premi, i de les empreses que han donat els vuit premis restants. Les fotografies guardonades es poden veure exposades al passadís del primer pis de l’Hospital, junt amb una selecció d’altres vint fotos.

Segons informen des de l’Àrea de Salut de Menorca, «amb aquesta iniciativa es pretén normalitzar la imatge de la dona durant la lactància, conèixer vivències i experiències de les mares i promocionar i donar suport a la lactància».

L’acte ha suposat a més la cloenda de les jornades sobre lactància materna que es van celebrar al llarg de tot el dia. La sessió del matí anava dirigida a professionals i a la tarda va començar la sessió oberta a les famílies, amb tres ponències sobre lactància i deslletament; sexualitat durant la lactància; lactància i xarxes, entre altres activitats.