La presentació dels actes del Carnaval, aquest divendres davant l'Ajuntament de Maó. | AJ MAO

TW
2

Ja queden manco de dues setmanes per veure els carrers plens de disfresses. El Carnaval recupera tota la seva força després de la pandèmia i a Maó tindrà, com a acte principal, la rua de dissabte dia 18 en què l'Ajuntament espera la participació d'unes 400 persones. Aquest divendres s'ha fet la presentació dels cartells de Carnaval i s'Àvia Corema, de la mateixa manera que es van detallar els dates i programes.

Al matí de Dijous Jarder, durant el matí, tindrà lloc a la plaça Constitució la rueta infantil, amb grups escolars, i al capvespre serà el torn del concurs de disfresses infantils –individuals i en grup– a la plaça de s'Esplanada. Divendres, descans. El matí del dissabte 18 de febrer, s'Esplanada acollirà una classe oberta de hip-hop, pensada perquè la gent hi vagi disfressada. A les 19 hores sortirà la gran rua de Carnaval. Els premis es donaran a la plaça de la Constitució, on es farà una festa amb animació musical i servei de menjar i beguda.

Al Darrer Dimarts se celebrarà l'enterrament d'en Camestortes, se'n farà la vetla i es llegirà el seu testament. Allà mateix es farà un sorteig entre les persones assistents que disposin del recordatori del difunt, que l'hauran pogut rebre prèviament, que enguany ofereix el doble de regals.

A partir d'avui mateix es podran fer les inscripcions a través d'una instància genèrica. Els grups de més de 10 persones que vulguin participar en la rua i al posterior concurs s'hi hauran d'inscriure prèviament.

S'Àvia Corema

Deixat enrere el Carnaval, serà el torn s'Àvia Corema, que, a partir del 25 de febrer, sortirà durant sis dissabtes consecutius, a diferents places de la ciutat. La darrera setmana, el 5 d'abril, es farà una festa final a la plaça de la Conquesta. La novetat és un adhesiu amb un peu de s'Àvia Corema que repartirà l'Ajuntament. Qui aconsegueixi completar tots els peus rebran un petit obsequi durant la festa final.