Gala del Centenari - Club Nàutic Ciutadella | Youtube: Club Nàutic Ciutadella

TW
4

El Cub Nàutic Ciutadella va celebrar el passat dissabte la gala commemorativa del centenari de la fundació de l’entitat que presideix Salo Moll, celebrada en el Teatre des Born i que va ser conduïda pel presentador i actor Santi Millán.

La vetllada, organitzada en exclusiva per als socis l’entitat esportiva i recreativa, va ser un emotiu homenatge a totes les persones vinculades a l’entitat, des de presidents fins als esportistes, passant pels mateixos socis, que han omplert la història centenària amb projectes, iniciatives i sobretot esforç i il·lusió.

L’emotiva vetllada va començar amb la projecció d’un vídeo en el marc del lema de la gala, «Un mar d’històries. 100 anys de tradició viva al port de Ciutadella», en què es va remuntar al 12 d’abril de 1923 quan un grup de persones van fundar una entitat referent a Ciutadella, i a l’Illa en general, que compta actualment amb 760 socis, quantitat que ha arribat als 4.000 al llarg de la seva història. Un vídeo d’uns deu minuts de duració que va resumir els principals episodis de cent anys d’història.

Es Nàutic va reconèixer la labor dels expresidents, dels socis i dels esportistes més destacats en la història de l’entitat.

En acabar el vídeo, va aparèixer dalt l’escenari el presentador de la gala commemorativa Santi Millán que va subratllar la importància de contar la història d’una entitat a partir dels seus protagonistes.

En primer lloc, es va fer un homenatge als expresidents del club, que durant els seus respectius mandants van ajudar a fer créixer l’entitat i que es va personificar en Domingo Carulla, Andreu Triay, Pepe Negrete i Tolo Carrasco. El president Salo Moll va lliurar una placa a Josep Maria Carulla i Andreu Triay, fills dels dos primers, al mateix Pepe Negrete, mentre que Tolo Carrasco va excusar la seva assistència.

La gala va continuar amb el reconeixement a tres socis, en representació dels 4.000 haguts al llarg de la seva història, per la seva labor en benefici de l’entitat, amb el lliurament de la insígnia del club a Antoni Cavaller, Juan Cuadros i Guillermo Genestar, que en el cas dels dos darrers van recollir els seus fills Raúl Cuadros i Antoni Genestar.

L’excel·lència esportiva va ser destacada amb una selecció d’esportistes que van rebre el reconeixement: David Ponsetí, recollit per sa mare Magda Mesquida, Miquel Casasnovas, Rosa Calafat, Xavi Cardell, Antoni Cavaller, Carlos Goñalons i Miquel Pons Misut, que va recollir Antoni Cavaller.

Concurs de fotografia

La celebració del centenari mereixia un concurs de fotografia que va ser organitzat juntament amb el Fotoclub del Cercle Artístic. S’hi van presentar 41 autors amb 291 fotografies que optaven a tres premis en cada una de les quatre seccions.

Es van lliurar el premis del concurs de fotografia

Els guanyadors dels primers premis de cada secció van ser Biel Tomás Juaneda amb «Preparant la sortida» (Embarcacions i activitats nàutiques); Víctor de Valdés amb «Pop a la vista» (Natura, fauna i fons marí); Lluís Ametller amb «Després de la tempesta» (Paisatge de la costa menorquina), i Gerard Fernández amb «Què hi ha al final? (Fotografia en blanc i negre).

El pròxim setembre s’exposaran a la sala d’exposicions del Roser les 40 millors fotografies presentades al concurs.

El apunte

El president Salo Moll defensa haver capgirat l’entitat per afrontar els nous reptes

El president del Club Nàutic Ciutadella, Salo Moll, va assenyalar que la nova junta directiva va decidir afrontar el futur de l’entitat capgirant-lo del tot, en tost de seguir amb una labor continuista, per la qual cosa es va decidir renovar l’edifici, canviar el seu interior, informatitzar la seva gestió, establir una oficina de regates i també modernitzar el logotip del club amb el concurs d’un professional, Ivan Khanet. Per altra banda, la presidenta del Consell insular Susana Mora, la batlesa Joana Gomila i l’exconseller de Ports Marc Pons van lloar la labor centenària del club i de les entitats nàutiques que desenvolupjne una labor nàutica, esportiva i social de primera magnitud.