Carlos de Salort, caixer senyor; Antoni Bosch Moll, caixer pagès de tramuntana; Joan Pons Pons, caixer pagès de migjorn; Damià Moll Benejam, caixer casat; Jordi Capó Hitar, caixer fadrí; Josep Manguan, caixer capellà.

TW
29

El bienni 2024-2025 de les festes de Sant Joan de Ciutadella ja compta amb els membres de la junta de caixers que han estat designats pel caixer senyor, Carlos de Salort Pons, fill dels comtes de Torre Saura.

Al ple extraordinari del 9 de juliol, a les 19 hores, aquest pròxim diumenge a l’Ajuntament, es donarà lectura als nomenaments.

Els dos caixers pagesos són Antoni Bosch Moll, l’amo de Son Àngel (Tramuntana); i Joan Pons Pons, l’amo de Torralbet (Migjorn). El caixer casat, Damià Moll Benejam, mestre de manobres; i el caixer fadrí pagès, Jordi Capó Hitar, missatge, fill de l’amo de ses Angoixes.

Carlos de Salort Pons va ser nomenat per la Junta de caixers senyors en la reunió celebrada el 26 de juny, tot just després de les festes d’enguany.

La designació dels dos caixers pagesos, casat i fadrí va quedar tancada aquest dimecres, i aquest dijous capvespre es van reunir a Can Salort, situada al carrer de Cas Comte, amb balconada cap a la plaça des Born.

Aquesta casa senyorial acollirà els actes protocol·laris de les festes de Sant Joan durant el 2024 i el 2025. El darrer caixer senyor que va sortir de Can Salort va ser Carlos de Salort Sintes, comte de Torre Saura, el bienni 1980-81, pare del caixer senyor del pròxim bienni.

Pel que fa al caixer capellà, tot apunta que serà nomenat el rector de la Catedral, Josep Manguàn, que ja va exercir com a capellana de les festes de Ciutadella el bienni 1980-1981, amb Carlos de Salort Sintes. Manguán va representar enguany al caixer capellà, Antoni Fullana, el dia de Sant Joan capvespre. Enguany tornarà a participar a les festes de Sant Bartomeu de Ferreries com a capellana, funció que va exercir a les festes del 2022.