Un Seat 600, entre els vehicles que desfilà as Migjorn | Gemma Andreu

TW
1

La tradició de beneir el 10 de juliol, dia de Sant Cristòfol, els vehicles i de manera extensiva també els conductors i passatgers que es traslladin amb ells, segueix viva al poble des Migjorn Gran, on ahir capvespre més de cinquanta cotxes, una dotzena de motos, un quad i unes quantes bicicletes van desfilar pel carrer Major fins al pla de l’Església per rebre l’aigua beneïda de Francesc Triay, rector de la parròquia del poble.

Per la petita placeta del pla de l’Església des Migjorn Gran van passar més de 200 persones, entre vesins, conductors d’altres pobles i algun turista també, i prop de 80 vehicles que van esperar pacientment el seu torn per ser beneits sota la protecció de Sant Cristòfol.

En relació a la protecció que ofereix Sant Cristòfol, patró dels conductors, el rector Triay recorda aquell acudit on el Sant, des de la imatge que du un conductor dins el cotxe li diu a aquell, que accelera massa: «Si passes de 90, jo em baixo».

El cura migjorner va beneir desenes de vehicles, la majoria turismes, algun vehicle històric, uns quants SEAT 600, un jaguar, diversos descapotables, meharis, tot terreny i també més d’una dotzena de motos, la majoria de gran cilindrada conduïdes per afeccionats a la carretera i també alguna vespa i altres scooters.

Abans de la benedicció va tenir lloc la processó catòlica amb participació de músics de la Banda de Música des Migjorn Gran i una exposició de vehicles antics organitzada per l’ACR.