Processó marinera del Carme al port de Maó

TW
1

Nombrosa va ser la processó marinera que es va fer aquest dissabte vespre al port de Maó. Desenes d’embarcacions es van sumar a la celebració, amb motiu de la festivitat a la Mare de Déu del Carme, que organitzava el Club Marítimo de Mahón i que tenia el seu principi i el seu final a la Base Naval.

El bisbe Gerard i el prevere Joan Miquel Sastre acompanyaren la Mare de Déu del Carme | Katerina Pu

L’entitat comptava amb el suport de l’Ajuntament de Maó, Capitania Marítima, la Comandància Naval de Maó, l’Autoritat Portuària de Balears i la Confraria de Pescadors de Maó, i també es va comptar amb l’estaló de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, Policia Portuaria, Creu Roja, Bombers i 112.

La missa es va celebrar a l’Estació Naval del port de Maó | Katerina Pu

Missa i processó

La celebració estava oberta a tothom. Els interessats en participar-hi van poder anar fins a l’Estació Naval, on a les 19 hores es va celebrar una missa als molls, oficiada pel bisbe de Menorca, Gerard Villalonga. Acabada l’eucaristia, es va fer la sortida de les embarcacions, recorrent el port fins a Calesfonts. El trajecte d’anada es va fer pel costat nord de l’Illa del Rei i la tornada per la banda sud.

Les embarcacions es van distribuir segons la previsió de l’organització, amb les barques del bou i una patrullera al davant, seguides de les golondrinas i embarcacions de major eslora. Més enrere s’hi afegiren un bon nombre de barques menors, i tancaven la comitiva les més petites.