La celebració es va fer a l'exterior de l'ermita

TW
0

La Diòcesi va celebrar, aquest divendres capvespre a l’ermita de Sant Joan de Missa de Ciutadella, la festa externa del martiri de Sant Joan Baptista.

El bisbe Gerard Villalonga va presidir l’Eucaristia, i després de la missa es va organitzar una festa popular amb l’actuació del Grup Folkòric Sant Isidre i Feim Poble. Es va vendre    menjar i begudes per a recaptar fons destinats al manteniment de l’ermita, junt amb les rifes que es van organitzar. Aquest pròxim dimarts, dia 29, dia de la festa titular, hi haurà l’ofici de Vespres a l’ermita.

També hi va haver l'actuació de actuació del Grup Folkòric Sant Isidre i Feim Poble

Ser testimonis de la veritat

A l’homilia, el bisbe Gerard va qualificar de «mort d’un testimoni de la veritat» l’assassinat de Sant Joan Baptista. «Tallant-li el cap van voler silenciar i fer callar la seva paraula», manifestà.

Segons el pastor de l’Església menorquina, «el testimoni de Joan ens anima a superar les nostres pors i complexos per ser també testimonis de la veritat», però va advertir que «l’ambient social que es respira dificulta el compromís amb la veritat».

Segons Villalonga, «molts cristians senten la temptació d’ocultar la seva condició i de callar les seves conviccions sobre l’ésser humà, la vida, la família o la justícia social». El bisbe Gerard ens va encoratjar a «no tenir por i proclamar amb força i amb gran llibertat la veritat que hem rebut. Sense por hem de proclamar la nostra fe; sense fanatismes ni imposicions; i proclamar la nostra fe».