TW
4

El GOB ha alliberat un exemplar de xòric a l'hort de Binibò, a Ciutadella. Enguany, a aquest hort s'hi ha instal·lat una caixa niu per aquests animals amb l'objectiu de facilitar la cria d'aquests animals a prop de la finca.

El xòric va ingressar al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre que el GOB té a les pedreres de s'Hostal com a poll volander el passat 18 de juny. Durant aquests mesos, el centre l'ha tingut a una gàbia de vol, musculant i aprenent a volar, juntament altres xòrics també volanders. Un altre exemplar adult també els ha ensenyat a caçar preses vives.

El Centre de Recuperació del GOB compta amb voluntaris que s'encarreguen de criar els polls orfes que arriben, de manera que poden salvar la vida i ser alliberats una vegada han après a volar. La cria d'aquests polls representa moltes hores de dedicació i només es pot fer implicant voluntariat.

Els xòrics són petites aus rapinyaires que es pot observar més fàcilment en espais oberts. És una espècie sedentària i abundant a Menorca, i que pot criar tant a penyals marins com d'interior.