TW
2

Maó ja respirava festa de bon matí, després del divertit pregó del pianista Marco Mezquida la nit anterior, amb cues de gent al carrer en forns i pastisseries per recollir les comandes i un tràfec més intens de l’habitual de gent pels carrers.

Una de les zones de la ciutat en què aquest ambient de festa brollava de manera més evident era el tram de dalt del Camí des Castell, on la seva associació de vesins ha organitzat un any més el tradicional berenar de caixers, amb la degustació enmig del carrer de coca i xocolatí, panets amb sobrassada, pilotes, tall redó i pastes de la rebosteria tradicional menorquina. Hi han assistit el batle Héctor Pons, regidors de la Corporació municipal, nombroses vesins de la barriada, a més de la pregonera municipal Loli Reynés i Jaume Martí.

Noticias relacionadas

Aquest esdeveniment gastronòmic i festiu es celebra des de fa vint-i-sis anys, gràcies a la iniciativa del recordat Juan Orfila, Yurka, l’ànima de l’Associació de Vesins del Camí des Castell de dalt, tot i que enguany semblava que no es celebraria. No obstant açò, les membres del col·lectiu Ana Serra i Paula Seguí han aconseguit de nou la implicació dels vesins de la barriada, amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres entitats.

Els primers compassos de la festa ja eren imparables i a les 11.30 hores han agafat una major intensitat amb el passacarrers protagonitzat per la xaranga Bon Ball Tenim, amb la direcció d’Àngel Gelabert. Una vintena de músics, joves, d’arreu de l’Illa i amb molta marxa, que van interpretar, entre altres, «Es Mahón», diferents pas-dobles («Amparito Roca», «Paquito el Chocolatero», «El gato montés»), cançons d’avui en dia («Paradís», de Pèl de Gall, «Despechá», de Rosalía, «Quédate», de Quevedo) i cançons de sempre («Hey Jude», de Beatles).

La xaranga ha aconseguit escampar l’alegria i les ganes de festa des de Ses Moreres fins al bar Infanta, passant per la Costa de sa Plaça, el carrer de l’Àngel, la plaça Reial i el carrer de la Infanta, per acabar a La Murada, acompanyats per una autèntica i incondicional legió de seguidors, davant la mirada encuriosida de turistes nacionals i estrangers.